Obama, Kik Ülkelerinin Liderleriyle Zirvede Buluşacak

Obama, Kik Ülkelerinin Liderleriyle Zirvede Buluşacak

Beyaz Saray, Başkan Obama'nın, KİK ülkelerinin liderleriyle 13-14 Mayıs'ta,

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin liderleriyle Mayıs ayında ABD’de iki günlük zirvede bir araya gelecek.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Obama, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan KİK ülkelerinin liderlerini 13-14 Mayıs'ta ABD'de ağırlayacak. Zirvenin ilk günü toplantılar Beyaz Saray’da, ikinci günü ise başkent Washington yakınlarındaki Camp David’de yapılacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptığı yazılı açıklamada, "Zirve, liderlerin ortaklıklarını pekiştirme ve güvenlik işbirliklerini derinleştirme yollarını ele almalarına fırsat sunacak" ifadesini kullandı.

KİK ülkeleri, İran ile nükleer müzakerelerde Nisan başında uzlaşıya varılmasının ardından, anlaşmaya yönelik endişelerini ifade ediyordu. Başkan Obama da belirlenen çerçeve anlaşmasının ardından, Körfez ülkelerinin liderlerine anlaşmanın detaylarını anlatmak için yaptığı telefon görüşmelerinde liderleri, daha fazla istişarede bulunmak üzere ABD'ye davet etmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı