O ülkeden camilere şoke eden muhtıra!

O ülkeden camilere şoke eden muhtıra!

İngiliz Hükümeti'nin, ülkedeki 1000 Müslüman din adamı ve camilere gönderdiği mektup tepki çekti. Mektupta Müslümanlara ve İslam’a sadece terör zaviyesinden bakıldığı iddia edildi.

İngiltere'de 1000 Müslüman din adamına, camilere ve Müslüman toplum kuruluşlarına gönderilen, “topluma uyum sağlayıp radikallerden uzak durulması” istenen mektup tepkilere neden oldu. Paris saldırılarından hemen sonra İngiltere'nin azınlıklardan sorumlu bakanı Eric Pickles imzası ile gönderilen mektupta Müslümanlardan "İngiliz toplumunun bir parçası olabilmek için radikal ve radikal eğilimli kişileri barındırmamaları" istendi.

Müslüman topluluklar ise mektubun küçük düşürücü bir dille yazıldığını belirtti. Ramazan Vakfı yöneticisi Muhammed Şefik, mektupta Müslümanlara ve İslam’a sadece terör zaviyesinden bakıldığını savunarak metnin kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. İngiltere Başbakanı David Cameron ise, mektubu makul bulduğunu söyleyerek "Mektubun içeriğiyle ilgili sorunları olanın gerçekten sorunları var" dedi.

kanalhaber

Etiketler :