O öğretmenlerin tayinleri duruduruldu

O öğretmenlerin tayinleri duruduruldu

Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, Tunceli'den başka şehirlere tayini çıkarılan 62 öğretmenden 50'sinin tayinin Bakanlıkça durdurulduğunu ve görevlerine devam edeceklerini belirtti.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, Tunceli'den başka bir şehre zorunlu tayini çıkarılan 62 öğretmenden 50'sinin tayinin Bakanlıkça durdurulduğunu ve görevlerine devam edeceklerini açıkladı.

Tunceli merkez ve ilçelerinde görev yaparken, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle açığa alındıktan sonra göreve iade edilen öğretmenlerden 62'si, zorunlu yer değişikliği nedeniyle il dışına tayini edilmişti.

"TUNCELİ, TÜRKİYE'DE EĞİTİMDE MARKA OLMUŞTUR"

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tebliğ edilen 62 öğretmenin tayin kararnamesi, öğretmenlerin görev yaptığı okullara gönderilmiş; 62 öğretmenin Tunceli dışındaki illere tayin edilmesini değerlendiren CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bu kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söylemişti:

"Tunceli, Türkiye'de eğitimde marka olmuş ve Türkiye'de eğitim alanında bir numara konumundadır. Eğitimi bu seviyeye getiren öğretmenlerin başka illere zorunlu olarak tayin edilmesi asla kabul edilemez. Sayın Milli Eğitim Bakanı'ndan rica ediyoruz ve bu tayinlerin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Tunceli halkı Türkiye'de FETÖ karşıtı ilk mitingi yapmış, FETÖ'nün Tunceli'de eğitimden elini çekmesini istemiş ve Cumhuriyete ve laikliğe bağlı eğitim sistemi istemiş bir kenttir. Bu nedenle bu tayinlerin durdurulması için gereğini yapmasını istiyoruz."