O kedinin sahibinin hayatta olduğu ortaya çıktı!

O kedinin sahibinin hayatta olduğu ortaya çıktı!

Sosyal medyada ve birçok basın kuruluşunda ölen sahibinin fotoğrafını telefonda gören kedi videosunun gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Ancak videodaki kedinin sahibinin öldüğü ve kedinin telefonda ölen sahibini gördüğü iddiası doğru değil. Video 2016 yılında bir yarışma için YouTube’a yüklenmiş. Sahibi hayatta olan kedi telefon ekranında kedi ve kaplumbağanın bulunduğu bir videoyu görüyor.

VİDEO 2016'DA YÜKLENDİ

Sosyal medyada kısa sürede yayılan videonun sahibi Sevilay Deryal teyit.org’a yaptığı açıklamada bu videoyu 2016 yılında YouTube’a yüklediğini ifade etti.

İşte, 8 Nisan 2016 tarihinde yüklenen Mia isimli kedinin videosu...

"BENİ TANIYANLAR ÖLDÜĞÜMÜ SANDI"

İnsanların duygularının sömürüldüğünü ifade eden Sevilay Deryal, "Güzel bir senaryo oluşturmuşlar ama yalan haber. İnsanların duygularıyla oynadılar. Ve hatta birisi benim ölmediğimi öğrenince bana yazdı ‘oğlum sabahtan beri ağlıyor ne olur resim gönderin sussun’ diye, annesine ‘sahibi ölmüş, o kedi ağlıyor onu biz sahiplenelim’ diyormuş. İnsanların duygularıyla oynamasınlar çocuk, genç, yaşlı herkes bu habere çok üzülmüş. Ben hayvanları çok seviyorum, kızım da çok seviyor ama olmayan bir şeyi yayınlıyorlar ve ölen sahibi denilmesi benim canımı sıktı açıkçası. Beni tanıyanlar içerisinden bile sahibi ölmüş mü diye yorum yapanlar oldu" dedi.

DÜNYADA DA GÜNDEM OLDU

9gag gibi mecralarda da paylaşılan video dünyada da pek çok kişi tarafından paylaşıldı. 17 Ocak 2018 yılında YouTube’a “Ölen sahibini izleyen kedi” başlığıyla yüklenen video 220 binden fazla görüntülenme aldı.