O işadamından ByLock itirafı: Akın İpek ve Mehmet Ekinci'yle...

O işadamından ByLock itirafı: Akın İpek ve Mehmet Ekinci'yle...

FETÖ’den tutuklu işadamı Verdal Hosta, daha önce inkâr ettiği halde son celsede ByLock kullandığını itiraf ederek, “ByLock’tan Akın İpek ve Mehmet Ekinci ile görüştüm” dedi

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan işadamı Verdal Hosta mahkemede, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek, daha önce inkâr ettiği ByLock programını kullandığını itiraf etti. Hosta, ByLock'tan Akın İpek ve Mehmet Ekinci ile görüştüğünü de anlattı, telefon irtibatı tespit edilen FETÖ tepe yöneticilerinden firari Cemil Koca'nın ise kendisini "himmet" vermeye zorladığını iddia etti. Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. celsesinde Verdal Hosta, "etkin pişmanlık"tan yararlanmak istediğini belirtti.

AKIN İPEK'LE GÖRÜŞTÜM
Sabah'ın haberine göre, FETÖ tepe yöneticileri Akın İpek, Cemil Koca, Abdülkadir Aksoy, Alaeddin Kaya, Harun Tokak, Hüseyin Kara, Hüseyin Saruhan, Mustafa Yeşil, Hamdullah Bayram Öztürk ve Nevzat Ayvacı gibi isimlerle 385 kez yaptığı telefon görüşmelerini ise geçiştirmeye çalışan Hosta, Akın İpek ile 17-25 Aralık'tan sonra teması olmadığını ileri sürdü. 17-25 Aralık öncesi FETÖ içinde bulunduğu için pişmanlık duyduğunu iddia eden Hosta'nın örgüt tarafından 2014'te kullanılmaya başlanan ByLock'u yüklemesi ise örgüt bağının devam ettiğini ortaya koydu. Daha önceki ByLock'u kullandığını inkâr eden iş adamı Hosta mahkemede çark ederek, programı indirdiğini kabul etti. Hosta, "Bu program ile sadece Mehmet Katırcı ve Akın İpek ile görüşme yaptım. Normal gündelik hayattaki mesajlardı. Örgütsel bir içerik yoktu" itirafında bulundu.