O ilçede Suriyeli sayısı, ilçe nüfusunu yakaladı!

O ilçede Suriyeli sayısı, ilçe nüfusunu yakaladı!

Suriye’nin İdlib kentine sınır olan, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın da bulunduğu Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli sayısı ilçe nüfusunu yakaladı.

Esad rejimi ve Rusya’nın muhalif güçlerin elindeki İdlib’de bazı hedefleri vurması, Türkiye’ye yeni bir göç dalgasını gündeme getirdi. Türkiye ve Rusyaarasında 'İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Zaptı’nın imzalanması göç riskini azaltırken Suriye’de 7 yıldır süren iç savaştan kaçanlar, sınırda İdlib’in komşusu Hatay’a sığındı.

80 BİN SURİYELİ YAŞIYOR

Kentte Suriyelilerin en yoğun yaşadığı yer, İdlib’in kuzeyinde Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın da bulunduğu Reyhanlı. Savaştan kaçan Suriyeliler, Reyhanlı’nın nüfusunu ikiye katladı. 95 bin nüfuslu ilçede resmi kayıtlara göre 80 bin Suriyeli yaşıyor. Kayıt dışındakilerle bu rakamın 100 bine ulaştığı belirtildi.

EV FİYATLARI ARTTI

Suriyelilerin büyük bölümü kiraladıkları evlerde yaşarken bazıları da ev satın aldı. Suriyelilerin etkisiyle ilçede ev fiyatları arttı. Konut sıkıntısı nedeniyle Suriyelilerin bazıları da henüz inşaat halindeki evleri kiralayarak buralara yerleşti. Suriyeliler, esnaflık yaparak ve pamuk tarlalarında çalışarak geçimlerini sağlıyor.

Etiketler :