O gazetecinin yalanı ortaya çıktı

O gazetecinin yalanı ortaya çıktı

'Camiden kovuldum' diyen İngiliz gazetecinin yalanı ortaya çıktı

İngiltere’de halkın İslam dinine karşı olan önyargılarını ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen “Cami’mi ziyaret et” isimli etkinlik kapsamında gittiği Streatham Camii’nden “kovulduğunu” iddia eden Channel 4 televizyon kanalı spikeri Cathy Newman’ın yalanı ortaya çıktı.

Newman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada girmeden önce başını bağlayıp ayakkabılarını çıkarmasına rağmen camiden kovulduğunu ve bir görevlinin kapıdan çıkana kadar kendisine eşlik ettiğini iddia etmişti.

Daha sonra Newman’ın yanlış adrese gittiği ve Streatham Camii’nin söz konusu etkinliğe katılmadığı ortaya çıkmış ancak cami “kadınlara karşı ayrımcılık yapmakla” suçlanmış ve İngiliz basınında sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Huffington Post İngiltere’nin ele geçirdiği güvenlik kamerası görüntüleri ise olayların Newman’ın anlattığı şekilde gerçekleşmediğini ortaya koydu.

Görüntülerde Newman’ın camiye girdiği ve cemaatten bir kişiye bazı sorular sorduğu görüldü. Gazetecinin yanlış camide olduğunu anlayan adamın ona yol tarif etmeye çalıştığı tespit edilirken, kısa süre sonra gazetecinin tek başına ve hiçbir zorlamaya maruz kalmadan mekanı terk ettiği görüldü.

ÖZÜR DİLEMEDİ

Newman’ın açıklamaları nedeniyle zan altında kaldıklarını ve tehdit telefonları aldıklarını söyleyen Streatham Camii yetkilileri, gazeteciden koşulsuz bir özür beklediklerini dile getirdi.

Newman “yanlış anlaşılma nedeniyle üzgün olduğunu” söyledi ancak resmen özür dilemeye ya da neden yaşananları topluma farklı bir biçimde yansıtmaya çalıştığını açıklamaya yanaşmadı.