O GALERİ RUHSATSIZMIŞ! Klasik Ebru Sergisi açılamadı!

O GALERİ RUHSATSIZMIŞ! Klasik Ebru Sergisi açılamadı!

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi tarafından kurs hocaları ve öğrenci eserlerinden oluşan Klasik Ebru Sergisi, Medaş Sanat Galerisi’nde açılamadı

Belediye, galeriyi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürleyince, 192 eserin yer aldığı çalışma tarihe ‘açılamayan sergi’ olarak geçti.

Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) Genel Müdürü Muhittin Murat, geçtiğimiz aylarda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin ‘kültürel-sosyal etkinlikler kapsamında neler yaptınız?’ sorusu üzerine, MEDAŞ Sanat Galerisi’ni hizmete açtıklarını, burada pek çok sergi düzenlendiğini belirtmişti. Önceki gün şok bir gelişme yaşandı. MEDAŞ Sanat Galerisi, sergi açılışından sadece birkaç saat önce belediye tarafından mühürlendi. Olayın ardından, MEDAŞ Sanat Galerisi’nin ruhsatsız olarak hizmet verdiği ortaya çıktı.

EBRU SERGİSİ AÇILAMADI

Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nin hazırladığı Klasik Ebru Sergisi, pazartesi günü saat 18’de açılacak ve 30 Ekim’e kadar gezilebilecekti. Galeri önünde toplanan sanatçı ve davetliler saatlerce kapı önünde beklemelerine rağmen sergi açılışı bir türlü gerçekleşmedi. Çünkü galeri, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Selçuklu Belediyesi tarafından birkaç saat önce mühürlenmişti. En azından serginin açılışını yapmak isteyen sergi sorumlularının talebi ise, belediye görevlileri tarafından kabul görmedi.

SERGİ AÇILSAYDI

Memleket olarak açılamayan o sergiden bazı görüntüleri tarihi bir vesika olarak yayımlıyoruz. 1,5 yıllık bir emeğin ürünü olan ve Destegül Ebru Hocaları M. Sadreddin Özçimi, F. Betül Koyuncu, Esma Eraslan, Ebru Kurban, Ersan Perçem, Ayşe Temel ve öğrencilerinden oluşan 67 sanatçının 192 eserinin yer aldığı sergi, ‘açılamayan sergi’ olarak tarihe geçti. MEDAŞ’ın, ruhsatsız olarak hizmete sunduğu galerinin akıbetinin en olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Özge Demirtaş-Memleket

o-galeri-ruhsatsizmis!-(1).jpg

o-galeri-ruhsatsizmis!-(3).jpg

o-galeri-ruhsatsizmis!-(4).jpg