Nuzumlalıları ödüllendirildi

Nuzumlalıları ödüllendirildi

Dost Eli Derneği ile Nuzumlalılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “İlmihal Yarışmasının ödül töreni yapıldı...

Nuzumlalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği (NUZUMLA-DER) nin organize ettiği ve Dost Eli Derneği desteklediği ödüllü 7/ 24 ilmihal yarışmasında dereceye giren köylüler ödüllerini aldı.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar,  Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin AYBİLEK, Nuzumlalılar Derneği Başkanı Adem BAHÇIVAN ve çok sayıda davetli katıldı.

Nuzumla halkının yoğun ilgi gösterdiği program Kur'anı- Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Programda İl Müftüsü Ali AKPINAR ve Dost Eli Derneği Yön. Kur. Üyesi Hüseyin AYBİLEK’in yaptıkları konuşmalarla eğitim, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Programa katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar katılımcılara yaptığı konuşmada bilgi edinme gayretinin önemine dikkat çekerek, “Bu tür organizasyonlar çok önemli. İnananlar olarak bilmediklerimizi öğrenmek ve öğrendiklerimizle amel etmekle yükümlüyüz. Bu gün burada olmanız iki yönü ile dikkat çekici. Birincisi öğrenmek için gösterdiğiniz gayret diğeri ise akraba ve dostların burada bir araya gelerek kucaklaşması. Bu yarışma vesilesi ile bugün burada akraba ve dostlar buluştu, konuşup dertleşti.  Ben organizasyonu yapanlara teşekkür eder yarışmada dereceye girenlerin başarılarının devamını dilerim” dedi.

Dost Eli Derneği adına bir konuşma yapan Hüseyin AYBİLEK; yarışmaya katılan Nuzumla halkına özellikle teşekkür etti ve “Nuzumlalırla bizim dostluğumuz yıllardır devam etmektedir. Biz 2006 yılında bölge halkının geçim kaynaklarını artırmak için çilek fidanları dağıtmış verimliliğin artması için bilgilendirme programları yapmıştık. O yıllarda uzattığımız dost elimiz çok kısa sürede meyvelerini vermeye kardeşlerimizin yüzünü güldürmeye başladı. Bu gün ise burada bilgiyi ödüllendirmek için varız. Gayret içerisinde olan kardeşlerimizin yanında dün olduğu gibi bugün ve yarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled toplantı salonunda gerçekleşen programın sonunda yarışmada dereceye girenlere Dost Eli Derneği tarafından ödülleri verildi. Yarışmada ödül olarak belirlenen bilgisayar, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, fotoğraf makinesi ve diğer hediyeler sahiplerine teslim edildi.