Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon sürüyor- Teröristlerin hasta almaya giden ambulanslara da uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunduğu, bu nedenle bazı hastaların zır

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Nusaybin'de 13 Kasım'da saat 21.00'den itibaren uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının ardından bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, kamufle amaçlı asılan brandaların ve kurulan barikatların kaldırılması, ilçenin teröristlerden arındırılması için terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Jandarma ve polis özel harekat ekiplerince yürütülen operasyon sivillerin zarar görmemesi için hassasiyetle yürütülüyor.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması sırasında teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıda bulunuluyor.

Karşılık verilmesi üzerine teröristlerle zaman zaman sıcak çatışma da yaşanıyor. 

 

- Ambulanslara ateş açılmış

Teröristlerin, çatışmaların yaşandığı mahallerden hasta almaya giden ambulanslara da uzun namlulu silahlarla ateş açması nedeniyle zaman zaman hastalar zırhlı polis araçlarıyla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırılıyor.

Bu arada özel harekat polislerince, teröristlerce karargah gibi kullanıldığı bilgisi üzerine eski Nusaybin Devlet Hastanesi binasında arama yapıldı.

Teröristlerin cadde ve sokaklar ile hendeklere tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu ev ve iş yerlerinin yanı sıra su ve elektrik hatları da zarar gördü.

Terörist saldırılar nedeniyle ilçenin yüzde 70'ine elektrik, yüzde 30'una da su verilemediği belirtildi.

İlçedeki zarar gören elektrik şebekesini yenilemeye giden Dicle Elektrik Dağıtım AŞ aracına da örgüt mensuplarınca roketatarla saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı