Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

İlan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerin evlerini işaretlediği bazı vatandaşları göç etmeye zorladığı, boşaltılan bu evleri güvenlik güçlerine saldırı amacıyla mevzi gibi kulland

DİYARBAKIR (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı ile tuzak kuran terör örgütü PKK mensuplarının göç etmeye zorladığı bazı vatandaşların evini mevzi gibi kullandığı öğrenildi.

İlçede 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, patlayıcı tuzaklarının imha edilmesi ve ilçenin teröristlerden temizlenmesi için başlatılan operasyon sürüyor.

İlçede saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan teröristlerin vatandaşları da göçe zorladığı ortaya çıktı.

Teröristlerin özellikle kendilerine destek vermeyen, muhalif olarak gördükleri vatandaşların evlerini işaretleyerek, bu aileleri evlerini terk etmeye zorladığı belirtildi. Baskı ile evlerini terk etmek zorunda kalan aileler ya ilçeden ayrılmak ya da yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kalıyor.

Vatandaşların boşaltmak zorunda kaldıkları evlere yerleşen teröristlerin bu evleri güvenlik güçlerine saldırı amacıyla mevzi gibi kullandığı belirlendi.

İlçede örgüt mensuplarınca hendeklere tuzaklanan patlayıcıların infilak etmesi sonucu bazı ev ve iş yerlerinin yanı sıra içme suyu ve elektrik hatlarının da zarar gördüğü öğrenildi.

İlçede elektrik ve su kesintisinin yaşandığı ifade edildi.

- Cami girişine bomba yerleştirdiler

Teröristlerin Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu Sokak'taki Seyitler Camisi'nin girişine patlayıcı ile tuzak kurduğu, Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallerindeki bazı camilerin hoparlöründen terör örgütünün sözde marşlarını çaldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı