Nusaybin'de tarihi demiryolu ıslah çalışmaları başladı

Nusaybin'de tarihi demiryolu ıslah çalışmaları başladı

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşa edilen demiryolunun Nusaybin ilçe merkezindeki bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesi, ilçe merkezinden geçen demiryolunda ıslah çalışmalarına başladı.

Nusaybin Belediyesi Fen İşleri mühendisi Eren Aslan, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın döneminde 1900'lerde inşa edilen demiryolunun, ilçe merkezindeki bin 200 metrelik bölümünün ıslah edileceğini söyledi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ın talimatıyla projenin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Aslan, Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilk etapta bölgenin görüntü kirliğini oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden çöp, moloz ve atıklardan arındırıldığını ifade etti.

Islah çalışmalarının bölgeye güzel bir görünüm kazandıracağını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Yaptığımız proje kapsamında bin 200 metrelik ıslah çalışmasında bin 600 metre oluk, 2 bin 500 metre bordür taşı, demiryolunun iki koluna ay yıldız süslemeli aydınlatma, 26 oturma bankı, çim taşı, yürüme yolları ve yeşil alan yapılarak çöp kutuları konulacak. İlçe merkezindeki atıl durumda kalan demiryolu böylelikle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak."

Sultan 2. Abdülhamit Han projesi kapsamında 1900'lerde inşa edilen demiryolu, Suriye'de iç savaşın başladığı tarihe kadar aktif olarak kullanılıyordu. Demiryolu, Gaziantep-Musul yolcu seferlerinin yanı sıra yük taşımacılığı için de hizmet veriyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :