NUN Okulları'ndan TEKNOFEST'te çifte başarı

NUN Okulları'ndan TEKNOFEST'te çifte başarı

NUN Okulları Teknoloji Ekibi, TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen roket yarışması ve insansız su altı araçları yarışmasında adını finale yazdırarak, her iki kategoride de başarı kazanan tek lise oldu

İSTANBUL (AA) - NUN Okulları Teknoloji Ekibi, TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen roket yarışması ve insansız su altı araçları yarışmasında başarı kazandı.

Nun Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, 20-23 Eylül'de düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde katıldığı her iki kategoride de başarı kazanan tek lise olan NUN Okulları Teknoloji Ekibi, yarışma jürileri tarafından özel olarak tebrik edildi.

TEKNOFEST'te 129 takımın başvurduğu insansız su altı araçları yarışmasında 15 takım finale çıkmaya hak kazanırken, NUN Okulları Teknoloji Ekibi, yalıtım ve sızdırmazlık testini geçerek finale adını yazdıran 6 takımdan biri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NUN Teknoloji Ekibi Danışmanı Teknoloji-Tasarım Öğretmeni Eftal İnan, ekibin tamamının kız öğrencilerden oluştuğunu belirterek, bundan dolayı da ayrıca gururlandıklarını ifade etti.

NUN Okulları Teknoloji ekibinden Ayşe Sena Koçak da 36 saat gibi kısa bir sürede cihazlarını tamamladıklarını aktardı.

Zeynep Sare Öztürk ise başarılarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Birlikte olunca her şeyin başarılabildiğini gördük. Arkadaşlarımızla bu proje için geceli gündüzlü çalıştık. Danışman öğretmenimiz emek olmadan başarıya ulaşamayacağımızı her seferinde yeniden hatırlattı." ifadelerini kullandı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı önderliğinde düzenlenen festivaldeki yarışmalarda Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek ve gençleri cesaretlendirmek amaçlandı. NUN Okulları'nın başarılı bir şekilde tamamladığı insansız su altı araçları yarışmasıyla ise arama kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere doğalgaz ve petrol gibi doğal kaynakları bulabilecek araçlara Türkiye'nin de sahip olabilmesi hedeflendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :