Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerin Can Atalay kararı üzerinden CHP ve Türkiye İşçi Partisi'nin vatandaşları sokağa davet ettiği iddialarına cevap verdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Can Atalay kararı ve bu konudaki eleştirilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, milletin verdiği yetkiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi adına yürütülen diplomatik ilişkilerin arttırılması ve parlamenter diplomasi imkanlarından istifade edilmesi amacıyla gerçekleştirdikleri görüşmeler sırasında, kendi şahsi durumunu bu süreçle ilişkilendiren açıklamaları reddettiğini belirtti.

Aylar öncesinden planlanan ziyaretlerin, Can Atalay'ın kararının okutulmasıyla ilgisi olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, bu tür siyasi tartışmaların sokakta değil, Meclis içinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis Başkanı olarak, iki yargı kurumu arasındaki ihtilafın tarafı olmadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, Atalay'a ilişkin tutukluluk sürecinin Meclis'in yetki ve sorumluluğunda olmadığını belirtti. Kurtulmuş, Yüksek Yargı'nın birbirinden farklı kararlar almasının ötesinde, her kurumun belirli bir fonksiyona ve vazifeye sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, sistemik çözümlerin Meclis'in görevi olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, Anayasa'daki bazı maddelerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Can Atalay'a ilişkin Yargıtay kararının okutulmasının geciktirilmesine yönelik eleştirilere de cevap veren Kurtulmuş, bu sürecin hukuki yolların tüketilmesine ve yüksek mahkemeler arasındaki içtihat farklılıklarının çözülmesine imkan tanıdığını ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi kararlarını denetleme veya icra etme durumlarının olmadığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.