Nüfus Müdürlüğü'nden soyağacı açıklaması!

Nüfus Müdürlüğü'nden soyağacı açıklaması!

e Devlet'in yeni hizmeti soyağacı sorgulama 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti. Hatta yoğunluk yüzünden uygulama donduruldu.

Yoğun ilgi nedeniyle kullanıma kapatılan e-Devlet ‘in yeni uygulaması ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ hizmeti ile ilgili bir açıklama geldi. Nufüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen açılamaya göre 200 bin adet Alt-Üst Soy Raporu üretildi.

 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya şöyle:

08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2018 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.