"Nöbetçi" bit pazarına yoğun ilgi

"Nöbetçi" bit pazarına yoğun ilgi

Fatih'in Küçükpazar semtinde Arnavut kaldırımlı dar bir sokakta cumartesi akşamları kurulan bit pazarı, günün ilk ışıklarına kadar açık kalıyor- Müdavimleri tarafından gece kurulduğu için "nöbetçi bit pazarı" diye adlandırılan pazarda, oto lastiğinden ant

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Fatih'in Küçükpazar semtinde cumartesileri hava kararınca kurulduğu için "nöbetçi" olarak adlandırılan ve iğneden ipliğe her şeyin satışa çıktığı bit pazarı, vatandaşların akınına uğruyor.

Vefa'dan Eminönü Küçükpazar'a doğru inen Arnavut kaldırımlı dar sokak, her cumartesi saat 18.00'den ertesi günün ilk ışıklarına kadar ikinci el ürün meraklılarını buluşturuyor.

Fatih Belediyesi ve esnafın gündüz satış yapmalarına izin vermediği için 4 yıldır tezgahlarını akşam kuran pazarcılar, sokak lambalarının aydınlattığı alanlarda yer bulabilmek uğruna birbirleriyle yarışıyor.

Sokakta boş buldukları her yerde tezgah açan pazarcılar, oto lastiğinden antikaya, ayakkabıdan şapkaya, kitaptan plaklara, ev eşyasından bisiklete akla gelebilecek her türlü ikinci el ürünü satmak için sabahlıyor.

- Seyyar satıcılar da pazarda 

Hava kararınca kurulduğu için müdavimleri tarafından "nöbetçi" diye nitelendirilen bit pazarına, turistler, koleksiyoncular, antikacılar rağbet gösteriyor.  Fiyatların ekonomik olması pazara her kesimden vatandaşın ilgi göstermesine neden oluyor. 

Karanlıkta ürünlere el feneri yardımıyla bakanların ilginç görüntüler oluşturduğu pazarda, mısırcılar, seyyar köfteciler, kestaneciler, balık ekmekçiler, çaycılar da nasiplerini arıyor.

Antikacılar, kıymetli parçaları kaçırmamak için pazarı hızla turlarken, bir taraftan da buldukları ürünleri satın alabilmek için kıyasıya pazarlık ediyor.

Pazarcılar, sabahın ilk saatlerinde belediye ekiplerinin temizlik yapmaya gelmesiyle tezgahlarını bir sonraki hafta yeniden kurmak için kaldırıyor.

- "Buranın atmosferi çok güzel"

Pazarda ikinci el eşya satan Musa Açıkbaş, AA muhabirinin soruları üzerine, pazarda, 4 yıldır tezgah açtığını söyledi. Pazarın en kalabalık saatlerinin 18.00-01.00 ila 03.00-09.00 olduğunu belirten Açıkbaş, "Bisikletten kaynak makinesine kadar herkes ihtiyacı olan şeyi burada bulabiliyor. Antika arayanlar geceden geliyor. Antika gümüş, bakır, eski halı, avizeler güzel para ediyor. Buranın atmosferi çok güzel" diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan İsmail Korkut, hobi olarak ilgilendiği elektronik eşya tamiratıyla ilgili malzemeleri burada bulabildiğini anlattı. Korkut, "Yeni almaktansa ikinci el daha uygun oluyor. Her hafta buraya gelip 100-150 liralık alışveriş yapıyorum" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı