NN Group'tan ilk yarıda 335 milyon avro net kar

NN Group'tan ilk yarıda 335 milyon avro net kar

İSTANBUL (AA) - NN Group, yılın ilk yarısında 335 milyon avro net kar elde etti.NN Group, 2016 ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. NN Group'un devam...

İSTANBUL (AA) - NN Group, yılın ilk yarısında 335 milyon avro net kar elde etti.

NN Group, 2016 ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. NN Group'un devam eden faaliyetlerinden elde ettiği kar 321 milyon avro olarak gerçekleşirken, net karı 335 milyon avro oldu. 2016 yılı ilk çeyreğinde yüzde 241 olan sermaye yeterliliği ise yılın ilk yarısında yüzde 252 olarak gerçekleşti. NN Group, bu dönemde ayrıca hissedarlarına toplam 195 milyon avroluk geçici kar payı dağıtımı gerçekleştirdi.

NN Group çatısı altında Türkiye'de faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik'in hayat prim üretimi, 2016 yılının ilk yarısının sonunda 2015'in aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 56,4 milyon TL olarak gerçekleştirdi. Bireysel emeklilik katılımcılarının toplam fon büyüklüğü ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 2 milyar 143 milyon TL'ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NN Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı Lard Friese, "Finansal sonuçlarımıza baktığımızda, işlerimizin piyasa şartlarının ve düşük faiz oranlarının yanı sıra birçok beklenmedik durumdan etkilendiğini ve devam eden piyasa karışıklığının varlık yönetimi piyasasını da zorladığını görüyoruz. Güçlü ve dirençli sermaye yapımızın piyasadaki karışıklıkla ve dış etkenlerle başa çıkabilmesi piyasaya ne kadar iyi yerleşmiş olduğumuzu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasanın getirdiği zorluklara rağmen farklı iş süreçlerinde olumlu gelişmelere tanık olduklarını belirten Friese, şunları kaydetti:

"Hayat sigortası satışında geçen yıla kıyasla daha iyi performans gösterdik. Maliyet kontrolü ve tasarruf planları olumlu ilerlerken stratejik hedeflerimize ulaşma konusunda gelişme kaydetmeye devam ediyoruz. Ayrıca NN Group hisseleri FTSE4Good sürdürülebilir yatırımlar indeksinde yer aldı. Bu gelişme bize çevresel, sosyal ve yönetimsel kriterlere uyduğumuzu ve sorumluluk sahibi işletmecilik pratiğinin avantajlarını sermayeye çevirebildiğimizi gösteriyor.

Değişen piyasa ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda; müşteri deneyimini yenilemeye ve ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İnsanların temel ihtiyacı olan kendini hayatın belirsizliklerine karşı koruma isteği, sigortacılık sektörünün uzun vadede büyümesini beslemeye devam edecek. Uzun vadede de odağımız, yenilikçi müşteri deneyimi sunmak, operasyonlarımızı daha etkili ve verimli hale getirmek ve bütün paydaşlarımızın hayatına dokunan bir şirket olmak şeklinde sıralayabileceğimiz stratejilerimizi hayata geçirmeye devam etmek olacak."


-"En mükemmel müşteri deneyimini yaşatacağız"


NN Hayat ve Emeklilik CEO'su Frank Eijsink de NN Hayat ve Emeklilik olarak, yenilikçi yaklaşımlarıyla sektörün büyümesine katkıda bulunduklarını dile getirdi. Eijsink, şu ifadeleri kullandı:

"Şirketin Türkiye'deki performansından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'de Bireysel Emeklilik Sistemi kurulduğu günden beri bu sektördeyiz, NN Hayat ve Emeklilik olarak Türkiye'de güçlenmeye devam ediyoruz. 2016 yılının ilk çeyreğinin sonunda 27,3 milyon TL olarak gerçekleşen hayat prim üretimimiz, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 7 artış göstererek ilk yarı sonunda 56,4 milyon TL'ye ulaştı. Katılımcılarımızın bireysel emeklilik toplam fon büyüklüğü ise 2015 sonuna göre yüzde 11 artışla 2,14 milyar TL'ye yükseldi.

Ana hedefimiz, müşterilerimizle uzun süreli iş birliği içinde olmak, onların geleceğini güvence altına alacakları ürün ve hizmetler sunmak. Bunun için tüketici ihtiyaçlarını, sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve gerekli adımları atıyoruz. Ocak 2017'den itibaren geçerli olacak Otomatik Katılım için de hazırlıklarımız hızla devam ediyor. NN'in bu konuda sahip olduğu global deneyim ve uzmanlığı ile her zaman müşterilerimizin yanında olacak ve kolay, hızlı ve güvenilir süreçlerimiz ile en mükemmel müşteri deneyimini yaşatacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :