NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi STE modeline geçti

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi STE modeline geçti

Dekan Prof. Dr. Tecer:- "Bu model ile mühendislik fakültemizdeki tüm bölümlerimizde son sınıfın ikinci döneminde, öğrencilerimiz haftanın 3 gününü meslekleriyle ilgili sektörde çalışarak geçirebilecek"

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi, Sektör Tümleşik Eğitim Modeli'ne (STE) geçti.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, okul binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni geçtikleri modelin Trakya Bölgesi'nde bir "ilk" olduğunu söyledi.

Göreve başladıkları ilk günden itibaren 3 temel hedeflerinin olduğunu ifade eden Tecer, bunların eğitim kalitesi ile bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını arttırmak ve üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek olduğunu kaydetti.

- "Hedefimiz öğrenciye olumlu ve önemli katkı sağlayabilmek"

Tecer, bu hedefleri gerçekleştirmek için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmalarını yürüttüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Fakültemizde yeni bir model geliştirdik. Adı Sektör Tümleşik Eğitim Modeli (STE) olan bu uygulamada, temel hedefimiz öğrenciye olumlu ve önemli katkı sağlayabilmek. Fakülte kurulumuz 28 Şubat'ta toplanarak STE modeli yönergesini oy birliğiyle kabul etti. Bu model ile mühendislik fakültemizdeki tüm bölümlerimizde son sınıfın ikinci döneminde, öğrencilerimiz haftanın 3 gününü meslekleriyle ilgili sektörde çalışarak geçirebilecek. Böylelikle son sınıftaki tüm lisans öğrencilerimiz öğrenim süreleri içerisinde kazandıkları teorik bilgi ve deneyimlerini pekiştirme, laboratuvar ve atölye uygulamalarında edindikleri bilgi ve deneyimlerini geliştirme imkanı bulabilecek."

Bölgedeki reel sektör ile bu model kapsamında güçlü bir iş birliği kurulacağının altını çizen Tecer, uygulamanın sektörün ihtiyaç duyacağı uzmanlık alanlarında nitelikli mühendis yetiştirilmesine katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydetti.

Tecer, öğrencilere iyi birer mühendis olarak yetişmeleri için STE modeli ile sektörün kapılarını açtıklarını, bu sürece destek veren bölgedeki sektör temsilcilerine de önemli görevlerin düştüğünü ifade etti.

Bölgedeki endüstri potansiyelinin farkında olduklarını vurgulayan Tecer, ''Bu süreç hem öğrencilerimizin nitelikli bir mühendis olarak sektör tecrübesiyle mezun olmalarını sağlayacak hem de mezuniyetten sonra STE modeli kapsamında sektörde istihdam edilme imkanı yakalamış olacaklar. Sektör açısından da bu modelin önemli kazanımları olacaktır.'' diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :