Nijeryalı yetimler Batı Trakya'dan gelen yardımla güldü

Nijeryalı yetimler Batı Trakya'dan gelen yardımla güldü

İskeçe halkının topladığı yardımlarla Nijerya'da yaklaşık 300 yetimin eğitim gördüğü bir okula su kuyusu açıldı

ABUJA (AA) - GÖKHAN KAVAK - Batı Trakya halkının yardımlarıyla Abuja'daki yetimler suya kavuştu.

Türkiye'nin Abuja Dini Ataşesi Ali Kaşıkırık, AA muhabirine, İskeçe halkının Nijerya'daki kimsesiz çocukların susuzluğunu dindirmek için yardımda bulunduklarını anlattı.

Toplanan yardımlarla Abuja'nın Kabusa köyünde yetimlere eğitim veren bir okula su kuyusu açtıklarını belirten Kaşıkırık, yaklaşık 300 yetimin eğitim gördüğü okulun en önemli ihtiyaçlarından birinin su olduğunu belirledikten sonra harekete geçtiklerini dile getirdi.

Kaşıkırık, okulun yanında bir de köy camisi bulunduğunu ifade ederek, "Halkımız bu yardımı yaparak hem okulun hem caminin hem de köy halkının su ihtiyacını karşılamış oldu." dedi.

- İskeçe halkı yetimlere sahip çıktı

İskeçe'nin Şahin Bey köyünde halkın kendi aralarında para toplayarak bu kuyuyu açtıklarını kaydeden Kaşıkırık, toplanan yardımın da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığına ulaştırıldığını bildirdi.

Kaşıkırık, Afrika insanının en büyük sorununun su bulamamak olduğuna işaret ederek, "Burada insanlar Nijerya'nın birçok bölgesinde olduğu gibi suyu ya parayla satın alıyor ya da kilometrelerce öteden ilkel şartlarda taşıyarak getiriyor çünkü su kuyusu açmak için yeterince paraları yok. Eğer halkımızın yardımlarıyla biz bu kuyuyu açmasaydık bölge halkının kuyu açması çok zordu." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kalabalık nüfusun bulunduğu bölgelerdeki cami, okul ve mahallelerde su kuyusu açmaya devam edeceklerini ifade etti.

Su kuyusunun açıldığı Okulun Müdürü Muhammed Rabiu ise uzak yerlerden ve tanımadıkları insanlardan gelen yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kuyu açılmadan önce suyu çok yüksek bedeller karşılığı temin edebiliyorduk. Artık bölgedeki herkes bu sudan ücretsiz faydalanabilecek." dedi.

Nijerya'da içme suyu bulmakta zorluk çeken halk, sağlıksız su birikintilerinden ve yağmur sularından elde ettikleri suları kullanmaya mecbur kalıyor. Bu durum da salgın hastalıkların ülke genelinde hızla yayılmasına neden oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :