Nijerya'daki Boko Haram saldırısı

Nijerya'daki Boko Haram saldırısı

Saldırıda ölenlerin ikisinin IOM çalışanı olduğu belirtildi

CENEVRE (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da Boko Haram terör örgütünün düzenlediği silahlı saldırıda yaşamını yitiren 11 kişiden ikisinin Uluslararası Göç Örgütü (IOM) çalışanı olduğu bildirildi.

IOM'den yapılan açıklamada, örgütün düzenlediği silahlı saldırıdan üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Borno eyaletine bağlı Rann bölgesinde çok sayıda örgüt üyesinin bir askeri üssü yoğun ateş altına alması sonucu 4 asker, 4 polis ve 3 insani yardım kuruluşu çalışanının öldüğü ifade edildi.

Ölen insani yardım kuruluşu çalışanlarından ikisinin bölgede bulunan, ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) kaldığı kampta görevli IOM çalışanları İbrahim Lawan ve Yawe Emmanuel olduğu belirtildi. Saldırıda ayrıca 3 insani yardım kuruluşu çalışanının yaralandığı belirtildi.

IOM Operasyon ve Acil Durumlar Direktörü Muhammed Abdiker, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün akşam Boko Haram tarafından Nijerya'nın kuzeydoğusunda yapılan saldırı nedeniyle iki meslektaşımızın öldürülmesinden dolayı sarsıldık ve üzüntü duyduk. Lawan ve Emmanuel yerinden edilen kişilere yardım etmek için bizi en iyi şekilde temsil ettiler. Onları özleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başladı.

Ülkedeki terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :