Nijerya'da Şiddet

Nijerya'da Şiddet

Borno eyaletinde bir düğünde düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişi öldü

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde bir düğünde düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Yerel savunma gücü üyesi İbrahim Salih, AA muhabirine, Tashan Alade köyünde düğün sırasında bir bombanın patladığını söyledi.

Patlamada 7 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını belirten Salih, Boko Haram üyesi olduğunu itiraf eden bir şüpheliyi yakalayarak polise teslim ettiklerini kaydetti.

Ordu, Nijerya'nın yeni Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin yemin töreni öncesinde meydana gelen saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Nijerya ordusu, Nijer ve Çad birliklerinin de desteğiyle Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde Boko Haram'ın elindeki yerleri geri almıştı. Örgüte karşı operasyonların artmasıyla zayıflayan örgüt,  Sambisa ormanındaki sığınaklarına çekilmişti. Ordu, geçen aylarda örgütün Sambisa ormanında esir tuttuğu yaklaşık bin kişiyi kurtarmıştı.

Birleşmiş Milletler'e göre, Nijerya'da Boko Haram'ın 2014 başından bu yana düzenlediği saldırılarda 7 bin 300'den fazla sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı