Nijerya'da muhalefetin kurduğu ittifak 24 saatte dağıldı

Nijerya'da muhalefetin kurduğu ittifak 24 saatte dağıldı

ABUJA (AA) - Nijerya'da yaklaşan devlet başkanlığı ve meclis seçimi öncesinde muhalefet partilerinin Devlet Başkanı Muhammedu Buhari'ye karşı kurduğu...

ABUJA (AA) - Nijerya'da yaklaşan devlet başkanlığı ve meclis seçimi öncesinde muhalefet partilerinin Devlet Başkanı Muhammedu Buhari'ye karşı kurduğu ittifak 24 saatte dağıldı.

Muhalefetteki Halkın Demokratik Hareketi (PDM) Başkanı Alhaji Bashir Yusuf İbrahim, gazetecilere yaptığı açıklamada, PDP etrafında toplanan 30 muhalefet partisinden 20'sinin ittifaktan çekildiğini belirtti.

Birleşik Siyasi Partiler Koalisyonu (CUPP) adıyla kurulan ittifaka ülkenin birliği ve istikrarını sürdürmesi inancıyla katıldığını kaydeden İbrahim, "Koalisyona girdikten sonra PDP'nin ülke için değil, kendi çıkarları için faaliyette bulunduğunu, 2019 seçiminde iktidara gelmek istediğini fark ettik. O yüzden ayrıldık." dedi.

İbrahim, bazı partilerin koalisyona katılmadığını, PDP'nin halkı kandırmak için parti isimleri eklediğini ifade etti.

Muhalefet partileri, pazartesi günü başkent Abuja'da Buhari'ye karşı CUPP adıyla bir ittifak kurmuştu.

1999'da askeri yönetimden demokrasiye geçilen ülkede bugüne kadar beş kez devlet başkanlığı ve meclis seçimi düzenlendi. 29 Mayıs 2015'te yapılan son seçimlerde Buhari Devlet Başkanı seçilmişti. Sonraki seçimin Ocak 2019'da yapılması öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :