Nijerya'da kaçırılan kız öğrenciler

Nijerya'da kaçırılan kız öğrenciler

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın dans ederken çekilen fotoğrafı tepki çekti

LAGOS (AA) – Nijerya’da geçen hafta bir okula düzenlenen baskında kaçırılan kız öğrencilerin büyük bölümünden hala haber alınamazken, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın dans ederken çekilen fotoğrafı tepki çekti.

Nobel Edebiyat ödüllü Nijeryalı yazar Wole Soyinka, Jonathan’ın kısa bir süre önce Kano eyaletinde bir siyasi toplantıda dans etmesini eleştirerek, “Ulusun lideri, Kano’da dans pistine çıkmaktansa kaçırılan kızlar nedeniyle tüm ülkeyi seferber etmeliydi” yorumunu yaptı.

Port Harcourt’ta düzenlenen bir kitap fuarında soruları yanıtlayan Soyinka, “Bu dans etme zamanı mıdır?” derken, kendisinin de öncüsü olduğu Jonathan yönetiminin eğitim projesi "Kitabımı Geri Getir"e de değindi.

Soyinka, “Şu anda kitaplarımızı geri getirin bile diyemeyiz. Sadece kızlarımızı geri getirin diyebiliriz” ifadesini kullandı.

Wole Soyinka’nın yorumları, Nijerya’da toplumun büyük kesimindeki hassasiyeti yansıtırken, 14 Nisan’da Borno eyaletindeki bir ortaokuldan kaçırılan kız öğrencilerin sayısı konusunda çelişkili bilgiler veriliyor.

Yerel yetkililere göre, baskında 129 kız öğrenci kaçırıldı ve 52’si geri döndü. Bazı aileler ise okuldan 234 öğrencinin kaçırıldığını söylüyor.

Kızları kaçıranların Boko Haram militanları olduğundan şüphelenilirken, örgüt, henüz olayın sorumluluğunu üstlenmedi.

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın tepkilere neden olan fotoğrafının, olaydan bir gün sonra 15 Nisan'da diğer parti üyeleriyle çekildiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı