Nijerya'da Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yetim kalanlara yardım

Nijerya'da Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yetim kalanlara yardım

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yetim kalan 160 çocuğa yardım yapıldı. Sokoto eyaletindeki...

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yetim kalan 160 çocuğa yardım yapıldı.

Sokoto eyaletindeki yardımseverler, örgütün Borno ve Damaturu eyaletlerinde düzenlediği saldırılarda yetim kalan çocuklara gıda, sağlık ve eğitim yardımı gönderdi.

Nijeryalı hayırsever Alhaji Umaru Kwabo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkenin kuzeyindeki Boko Haram örgütü saldırılarında 10 -13 yaşlarındaki 160 çocuğa eğitim ve gıda yardımının yanı sıra sağlık desteği veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetim kalan çocukların çoğunun sağlıksız koşullarda yaşadığına dikkati çeken Kwabo, bu nedenle birçok çocuğun sıtma ve ishal olduğunu söyledi.

Kwabo, 2017'de bir cuma namazının ardından yetimlerle karşılaşması üzerine çocuklara yardım etme kararı aldığını belirterek bölgede bulunan zenginlere de çocuklara yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Hayırsever Kwabo, "Bu çocukların da diğerleri gibi yaşama hakkı var. Boko Haram örgütünün saldırıları olmasaydı bu çocuklar aileleriyle yaşayabileceklerdi." diye konuştu.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram örgütü, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı. Terör örgütünün saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :