Nijerya'da Boko Haram ile mücadele

Nijerya'da Boko Haram ile mücadele

Nijerya ordusu, Boko Haram örgütünün elindeki 5 bin kişiyi kurtardı

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram örgütü tarafından rehin tutulan 5 bin kişinin ordu tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Nijerya ordusu sözcüsü Sani Usman, bugün yaptığı açıklamada, hafta sonu ülkenin kuzeydoğusundaki köylere düzenlenen operasyonlarda Boko Haram militanlarının elindeki 5 bin kişinin kurtarıldığını kaydetti.

Usman, ordunun ve Çok Uluslu Ortak Görev Gücünün Zangebe, Maiwa, Algaiti ve Mainari köylerine düzenlediği operasyonlarda 6 Boko Haram mensubunun öldürüldüğünü ve çok sayıda militanın yaralandığını belirtti.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :