Nijer'deki devlet başkanı seçimi

Nijer'deki devlet başkanı seçimi

Adaylardan Amadu, sağlık sorunları sebebiyle tutuklu olduğu cezaevinden Paris'teki bir hastaneye sevk edildi

NIAMEY (AA) - Nijer'de devlet başkanı seçimindeki adaylardan eski Meclis Başkanı Hama Amadu'nun sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden Paris'e gönderildiği bildirildi.

Amadu'nun avukatlarından Mossi Bubakar, sağlık sorunları yaşayan müvekkilinin tedavi görmek amacıyla Paris'te bir hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Maru Amadu, önceki gün, Amadu'nun kronik yorgunluk olarak da bilinen asteni hastası olduğunu ve sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla hastaneye sevk edileceğini belirtmişti. Bakan, Nijer'de olmayan özel bir merkezde tedavi edilmesi amacıyla Amadu'nun yurtdışına gönderileceğini ifade etmişti.

Mahkeme, bebek kaçakçılığı suçlamasıyla kasım ayından bu yana Filingue Cezaevi'nde tutulan 66 yaşındaki Amadu'nun yargılanma sürecine ilişkin kararını 23 Mart'ta verecek. Amadu, eşi, dönemin Tarım Bakanı Abdou Labo ve yaklaşık 20 kişinin, Nijer-Nijerya arasında bebek kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

Seçim komisyonundan geçen hafta yapılan açıklamada, 21 Şubat'taki devlet başkanı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, Devlet Başkanı Mahamadu Issufu'nun yüzde 48,4, Amadu'nun ise yüzde 17,7 oy aldığı kaydedilmişti. Adaylardan hiçbiri yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı için 20 Mart'ta seçimlerin ikinci turu düzenlenecek.

Muhalefetten 17 partiyi birleştiren 2016 Değişim Koalisyonu (COPA), devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turundaki oyların resmi olarak açıklanmamasını gerekçe göstererek seçimlerden çekildiğini duyurmuş, meclisteki diğer muhalif üyeleri de Ulusal ve Bağımsız Seçim Komisyonu ile parlamentodan çekilmeye çağırmıştı.

İktidardaki Demokrasi ve Sosyalizm için Nijer Partisi ve seçim komisyonu ise seçimin ikinci turunun muhalefetin boykot kararına rağmen yapılacağını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :