Niğde'deki "koku" paniği

Niğde'deki "koku" paniği

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan: -"Buraya kimyasal atık bırakılması hem Niğde'nin hem Bor ilçesinin kirlenmesine, sağlık adına ciddi zararlar verilmesine neden oldu. Bu bir vatan hainliğidir bunu yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır"

NİĞDE (AA) - Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, dün gece kentte hissedilen kötü kokunun Niğde Belediyesine ait arıtma tesisi ve Akkaya Barajı'ndan kaynaklanmadığını bildirdi.

Akdoğan, Kızılca Deresi'nde, belediye başkan yardımcıları ve Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim görevlileri ile incelemelerde bulundu.

Niğde Belediyesinin Kızılca Deresi’ne evsel atık bırakılmadığını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bu su ile belediyenin bıraktığı atık suyun bir ilgisi yok. Bu suyun üzerine petrol türevi bir kimyasal atık bırakıldığı Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü elemanları tarafından değerlendiriliyor. Bu şekilde olması, kötü kokunun sebebi gibi görünüyor. Buraya kimyasal atık bırakılması hem Niğde'nin hem Bor ilçesinin kirlenmesine, sağlık adına ciddi zararlar verilmesine neden oldu. Bu bir vatan hainliğidir bunu yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır." dedi.

Dere'nin temizlenmesi için çalışma başlatılacağını aktaran Akdoğan, doğalgaz ve içme suyunda bir sorunun olmadığını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :