Niğde'deki kız kaçırma iddiası

Niğde'deki kız kaçırma iddiası

Tatil için dedesinin yanına giden 14 yaşındaki kızı kaçırdıkları iddia edilen zanlılardan 2'si tutuklandı

NİĞDE (AA) - Niğde'de, tatil için dedesinin yanına giden 14 yaşındaki kızı kaçırdıkları öne sürülen zanlılardan 2'si tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 zanlıdan Hasan B. ve Zekeriya D, itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı.

Bu kişiler, adliyeye sevk edildi. Zanlılar ile yakınları, adliye önünde bekleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Hasan B. ile Zekeriya D, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "cinsel istismar" suçlarından tutuklandı.

Kaçırılan V.D'nin babası M.D, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızı bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kızının psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu belirten M.D, "Çok şükür, sağlığı yerinde. İlk bulduğumuzda şuuru yerinde değildi, gözünde kanlanma vardı, korku ve panik içindeydi. Bana, kaçıran şahsın 'Anneni, babanı, yakınlarını öldürürüm' diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

- Olay

Tatilini geçirmek üzere merkeze bağlı Fesleğen köyündeki dedesinin yanına gelen 14 yaşındaki V.D, 25 Temmuz'da bir akrabasıyla babaannelerine ekmek götürmek için evden ayrılmış, bu sırada 3 kişi tarafından zorla arabaya bindirildiği iddia edilen kızdan bir daha haber alınamamıştı.

İl Jandarma Komutanlığınca 40 kişilik özel ekiple yapılan çalışma sonucu, V.D, kendisini kaçırdığı iddia edilen Hasan B'nin ablasının Tepeköy'deki evinde bulunmuştu. Hasan B. ile zanlıya yardım ettiği öne sürülen Zekeriya D. ve Kadir S. gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :