Niğde'de "Sıfır Atık Projesi" tanıtıldı

Niğde'de "Sıfır Atık Projesi" tanıtıldı

NİĞDE (AA) - Niğde'de "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı...

NİĞDE (AA) - Niğde'de "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı, İl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, tüketimin artmasıyla doğal kaynakların azaldığını ve yüksek miktarda atık oluşmaya başladığını belirtti.

Dünya üzerindeki doğal kaynakların sınırsız olmadığını vurgulayan Şimşek, "Bu doğal kaynaklar doğru şekilde kullanılmadığı takdirde bir gün elbette bitecektir. Dolayısıyla doğal kaynaklar bize birer emanettir." dedi.

Geri dönüşümün doğal kaynakların korunmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Kullanılan metaller, plastikler, kağıtlar ve cam türevi malzemeler, uzun yıllar doğada kalıp toprağın verimini düşürmektedir. Geri dönüşümle hem doğa korunmuş olurken hem de hammadde maliyetleri düşmüş olacak. Çevremizin kirlenmesine sebep olan atıkları azaltabilmemizin yolu ise onları çöp olarak değil, kıymetli bir hazine olarak görmekten ve geri dönüşüm olarak tekrar kullanmaktan geçmektedir. Niğde’de Sıfır Atık Projesini hayata geçiriyoruz. Projenin uygulanmasında Niğde olarak hedefimiz iddialı olmak diğer şehirlere de örnek olmaktır. Bu kapsamda örnek alan değil, örnek alınan olmak için de bütün kesimlerin katılım sağlaması, destek vermesi gerekiyor."

Niğde Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ise sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması ve disipline edilmesi için Sıfır Atık Projesi'nin geliştirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, çevre andını okudu. Çevreyle ilgili çalışmaları dolayısıyla madalya verilen öğrenciler, hazırlanan kutulara çöp bıraktı.

Programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kaymakamlar, kurum ve okul müdürleri, belediye başkanları, öğrenciler ve ilgililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :