Niğde’de, mesleki eğitim ve teknik çalıştayı

Niğde’de, mesleki eğitim ve teknik çalıştayı

NİĞDE (AA) - Niğde’de, "Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı" yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce...

NİĞDE (AA) - Niğde’de, "Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı" yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil başkanlığında Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlendi.

Çalıştayda, mesleki ve teknik eğitimde yapılan düzenlemeleri tanıtma, bu alandaki sorunları tespit etmek ve tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.

Geçgil, çalıştayda yaptığı konuşmada, yapılan düzenlemelerle birlikte son iki-üç yıl içerisinde mesleki teknik eğitimine ciddi bir katılım yapıldığını söyledi.

yaptıkları değişikliklerde bugüne kadar ki birinci önceliklerinin tüm değişiklikleri sektör temsilcileri ile birlikte karar vererek, mesleki eğitimi birlikte yapılandırmak olduğunu belirtti.

Sektör temsilcilerinin öğrencileri girişimci bir ruhla yetiştirilmesini istediklerini vurgulayan Geçgil, sektörün görüşlerine, mesleki eğitim ile ilgili düşüncelerine ve mesleki eğitim alanında eksik gördükleri konulardaki yönlendirmelerine son derece önem verip bu tür toplantıları Türkiye genelinde yoğun bir şekilde yaptıklarını anlattı.

Bu güne kadar 27 ilde bu organizasyonları yaptıklarını açıklayan Geçgil, şunları söyledi:

"Türkiye genelindeki tüm illerimiz de benzer şekilde toplantılar yapacağız. Biz öğrenciyi meslek lisesinden mezun ettiğimiz zaman, öğrencileri sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirmediğimiz suretle, mezunumuz bizim çıktığımız sektörün girdisi olarak düşündüğümüz zaman onların istedikleri nitelikte yetişmediği zaman bizim verdiğimiz eğitim boşa gidiyor. Mesleki ve teknik eğitimde mevcut temel sorunların belirlenmesi noktasında yapılan istişare toplantılarında, sektör temsilcileri öğrencilerin girişimci bir ruhla yetişmesini istiyor. Okulda siz öğrencilere girişimciliği anlatın bilsinler. Öğrenciler mezun olduktan sonra kendi işlerini kurabilecek şekilde alt yapılarını oluştursunlar. Bizden nitelikli bir mesleki eğitim bekliyorlar."

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar da müdürlük olarak mesleki ve teknik eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Çalıştaya, mesleki ve teknik eğitim veren okul müdürleri, sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri okul aile birliği başkanları ile öğrenci temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :