Niğde'de "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" projesi

Niğde'de "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" projesi

NİĞDE (AA) - Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün Niğde Patates Araştırma Enstitüsüyle ortaklaşa düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yayım...

NİĞDE (AA) - Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün Niğde Patates Araştırma Enstitüsüyle ortaklaşa düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yayım Projesi" kapsamında verilen "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" eğitim programına katılan 40 kadına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, bir restoranda düzenlenen sertifika programında yaptığı konuşmasında, yoğun bir program sonunda sertifika almaya hak kazanan kadın çiftçileri tebrik ettiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası olarak çeşitli eğitimlerin düzenlendiğini belirterek, "Hanımefendiler olmasa biz beyler çiftçilik yapamayız. Bunun en son örneği olarak da geçtiğimiz yıl yaklaşık 120 kadına çeşitli köylerde eğitim verdik. Şimdi de yaklaşık 40 kadına eğitim verildi. Kısa süreli de olsa çok şeyler öğrendiğinizi biliyoruz. Uygulamaya geçtikten sonra göreceksiniz. Bu belgeler ne işe yarayacak diye düşünmeyin, bugün eğitim alan genç çiftçiler hibe programından hibe alıyor. Burada eğitim alan genç çiftçilerin bir adım önde olduğunu görüyoruz. Gün gelecek bu sertifikalarla bir adım önde olduğunuzu göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Törene, Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Valiliği Özel Kalem Müdiresi Nebahat Bozkurt, Niğde İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak ve kadın çiftçiler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :