Niğde'de "112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası" başlatıldı

Niğde'de "112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası" başlatıldı

NİĞDE (AA) - Niğde'de, 112 acil çağrı hattına gereksiz aramaların önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla "112...

NİĞDE (AA) - Niğde'de, 112 acil çağrı hattına gereksiz aramaların önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla "112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası" başlatıldı.

Ömer Halisdemir Meydanında kampanyanın tanıtımı için düzenlenen programda, gazetecilere açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, "Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" nedeniyle etkinliklerin yoğunluğu artırdıklarını, kampanya mesajlarının vatandaşlara ulaşmasını sağladıklarını söyledi.

Yücel, Sağlık Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan kampanyanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Halkımıza 112 Acil Servisi'nin önemli bir görev yaptığını, zamanla yarıştığını bazen de dakikaların çok önemli olduğunu anlatmak istiyoruz. Toplumda algı değişikliği yaratmak istiyoruz. Bazen saniyeler dahi önemli oluyor. 112'yi gereksiz meşgul etmemelerini, aramamalarını ve trafikte de 112 ambulansına öncelik tanınmalarını halkımızdan istirham ediyoruz. Çünkü içerisinde götürülen hasta, bir gün kendisi ya da bir yakını da olabilir. Genel olarak vatandaşlarımız bu konuda çok hassas. Bu yüzden tüm Niğdelilere teşekkür ediyorum. Ülke genelinde yüzde 95 gereksiz arama yapılmakta. İlimizde bu oran yüzde 65'lere kadar düştü. Önümüzdeki yıllarda bunun daha da düşeceğini ümit ediyorum."

Yücel, standı ziyaret eden Niğde Suman Kreşi öğrencilerine broşür ve şapka hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :