Nico Hülkenberg, Renault Sport Formula 1 Takımı'na katılıyor

Nico Hülkenberg, Renault Sport Formula 1 Takımı'na katılıyor

İSTANBUL (AA) - Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg'in 2017 senesi için takıma katılacağını duyurdu.Renault açıklamasına göre, 29 yaşındaki...

İSTANBUL (AA) - Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg'in 2017 senesi için takıma katılacağını duyurdu.

Renault açıklamasına göre, 29 yaşındaki yarışçı, ilk yarışına çıktığı 2010'dan beri 111 Formula 1 Grand Prix yarışında yer aldı. Nico Hülkenberg'in motor sporları öz geçmişine ilk sezonundaki Formula 1 pole pozisyonunu, ilk denemesinde GP2 Series zaferi ve ilk Le Mans 24 Saat yarışında elde ettiği birincilik de dahil.

Halihazırda Force India için yarışan Nico Hülkenberg, daha önce de Formula 1'de Williams ve Sauber için yarıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Sport Racing Başkanı Jerome Stoll, 2017 senesinin Renault Grubu'nun Formula 1'e üretici olarak geri dönüşünün ikinci sezonu olacağını anımsatarak, "Dolayısıyla da maceramızın bir sonraki adımı olacak. Bu sezon gelecekte elde edeceğimiz başarıların temelini kurma çalışmalarıyla geçti. Bir sonraki adımda podyumlara halen aç olan deneyimli bir sürücüye ihtiyacımız vardı. Nico Hülkenberg bu rolü kusursuz biçimde yerine getiriyor ve elde etmek istediklerimizi mükemmel biçimde tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

Nico Hülkenberg'in son derece yetenekli ve motive bir sürücü olduğunu dile getiren Stoll, şunları kaydetti:

"Nico sayesinde yürüttüğümüz yoğun çalışmaları başarıyla harmanlayacağız ve 2017 ile sonrasında bunu daha da iyi seviyelere taşıyacağız. Nico'yu 2017 yılında yeni otomobilimizde görmek için sabırsızlanıyoruz."


-"Yepyeni başarı hikayeleri yazmak istiyorum"


Yarışçı Nico Hülkenberg de 2017 senesi için Renault Sport Formula 1 Takımı'na katılacağından dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi. Renault'nun motor sporları dünyasında akıllara inanılmaz hatıralar getiren büyük bir oyuncu olduğunu ifade eden Nico Hülkenberg, şu açıklamalarda bulundu:

"Renault'daki görevi esnasında Michael Schumacher, Almanya'yı sadece bir F1 ülkesi haline getirmekle kalmadı aynı zamanda benim içimdeki yarış tutkusunu alevlendirdi. Renault ailesinin bir parçası olarak otomobili daha da geliştirmek ve yepyeni başarı hikayeleri yazmak istiyorum. Bir üretici takımı için çalışmayı her zaman hayal etmişimdir. F1'in yeni yönetmelikleri oyunu değiştirecek ve takımımıza iyi bir fırsat sunacak. Renault önümüzdeki yıllarda herkese meydan okuyan bir takım haline gelecek; bu da benim yarışlara bakış açıma tamamen uyuyor. Bu ailenin bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.

Bu yılın kalan yarışları için Force India adına markalar şampiyonasında dördüncülüğe erişmek amacıyla elimden gelenin en iyisini yapacağım. Böylesi bir durum Force India takımının tamamı için büyük bir başarı sayılacak. Üstelik bu hem tarihlerinin en büyük başarısı hem de benim açımdan orada geçirdiğim büyüleyici günler için müthiş bir son olacak. Force India'nın bu yeni fırsatı değerlendirme şansını bana vermesinden dolayı minnettarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :