Nick Brandt'in "Tozlu Miras"ı ziyarete açıldı

Nick Brandt'in "Tozlu Miras"ı ziyarete açıldı

Küratörlüğünü fotoğraf sanatçısı Atilla Durak'ın üstlendiği sergi, O'Art Sanat Platformu'nda görülebilecek

İSTANBUL (AA) - İngiliz sanatçı Nick Brandt'in, "3. Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali" kapsamında düzenlenen "Tozlu Miras" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü, Pakistan, Hindistan, Nepal, Suriye, Ürdün, İspanya, Macaristan ve Türkiye'de çektiği sosyal dokümanter fotoğraflarıyla tanınan fotoğraf sanatçısı Atilla Durak'ın üstlendiği sergi, Odeabank Etiler Şubesindeki O'Art Sanat Platformu'nda ziyarete açıldı.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brandt'in İngiliz fotoğrafının dünyaya tanıttığı en önemli sanatçılardan birisi olduğunu belirterek, sergide, insanların doğayı nasıl katlettiği ve yaşadığı ortamları nasıl mahvettiğinin görülebileceğine işaret etti.

Sergideki eserlere değinen Durak, "Fotoğraflardaki hayvanlar Afrika'da doğal ortamlarda yaşıyorken, şu anda eserde gördüğünüz gibi o doğal ortam, fabrikalar ile birlikte çöplük haline dönüşmüş. Çevresel bir eleştiri aslında bu proje. Sanatçı bu hayvanları doğal ortamlarında fotoğraflayıp, orijinal büyüklüklerinde yine yaşadıkları ya da şu anda yaşayamadıkları mekanlara orijinal hayvanların kendi büyüklükleriyle getiriyor ve orada şu anki durumlarıyla çelişkilerini anlatmaya çalışıyor. Yani fotoğraf içine fotoğraf dahil ediyor. Bu serginin özelliği çevre üzerine insanların doğayı ne hale getirdiği üzerine bir eleştiri ve şu anda dünyadaki en sıcak gündem bu." diye konuştu.

Atilla Durak, sergide yer alan eserlerin baskılarının Amerika'da yapıldığını ve Türkiye'ye getirildiğini sözlerine ekledi.

Odeabank'ın Sanat Yönetmeni Özlem Alıcı ise üçüncüsü düzenlenen fotoğraf festivalini takip ettiğini ve başarılı bulduğunu dile getirerek, "Bu boyutta bir fotoğraf festivalinin yapılması çok güzel. Geçen yıl katılmayı çok istedim. İyi bir sanatçının Odeabank'ta sergisi olması için yönetimle konuştum. Sağ olsunlar kırmadılar. Nick Brandt, dünyaca ünlü ve eserlerini çok sevdiğim bir fotoğraf sanatçısı." diye konuştu.

Sanatçının Türkiye'de ilk defa sergi açtığına dikkati çeken Alıcı, "Bu çok önemli. İlk defa izleyici ile birebir burada buluşuyor. O nedenle biz de Odeabank'ın sanat platformu O'Art'ta Nick Brandt'i ağırlamaktan çok mutluyuz." ifadesini kullandı.

Gelecek için hızla yaklaşan "vahşi yaşam olmaksızın doğa" ve "çevre krizi" temasına odaklanan sergi, 30 Ekim'e kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :