Nezih Tuncay'ın vefatı

Nezih Tuncay'ın vefatı

Oyuncu Sinan Bengier: "Nezih'le hep birbirimize benzetildik. Aynı ipin cambazlarıydık. Ne yazık ki çok geç tanıştık"

İSTANBUL (AA) - Zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 71 yaşında hayata gözlerini yuman televizyon ve sinema oyuncusu Nezih Tuncay'ı son yolculuğunda dostları ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

Usta oyuncunun cenaze törenine katılan tiyatro ve sinema oyuncusu Sinan Bengier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek, "Nezih'le hep birbirimize benzetildik. Aynı ipin cambazlarıydık. Ne yazık ki çok geç tanıştık. Hakikaten tarzımız benziyordu. O Zeki (Alasya) ve Metin (Akpınar) ağabeylerle çalışıyordu. Ben Levent Kırca ile çalışıyordum. Oyun tarzımız da tipimiz de benziyordu." diye konuştu.

Bengier, 2017 yılının şubat ayında Tuncay'la beraber bir projede yer alacaklarını dile getirerek, "Pek iyi durumda değildi. Ali Erdoğan'ın yazdığı bir dizide oynadık beraber ama görüşüyorduk. Kısmet bu kadarmış. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Necmi Yapıcı ise duygularını şöyle aktardı:

"Buraya Nezih ağabeyi son yolculuğuna uğurlamaya geldik. Kendisiyle birebir hiçbir zaman çalışmadım. Denk gelmedik. Öyle bir kısmet olmadı ama kendisini küçüklüğümden beri takip ediyorum. Özellikle ilk olarak Devekuşu Kabare'de tanıdık. İlk oyunculuğu seçmemize neden olan ustalardandır kendisi. Allah rahmet etsin. Nur içinde yatsın."

Sinema ve dizi oyuncusu Ayberk Atilla ise Nezih Tuncay ile 50 yıllık bir arkadaşlıkları olduğunu söyleyerek, "Devekuşu'nun ilk döneminden sonra Moda'da beraber çok günlerimiz geçti ama bizim bu işlerin saçmalığı yüzünden koptuk. Her gün görüşemedik. Ondan sonra buralarda hasret gidermeye çalışıyoruz. Vefasızlık hepimizde var maalesef. Çok üzgünüm, söyleyecek başka bir şey bulamıyorum." diye konuştu.

Tuncay, vasiyeti üzerine anneannesinin yanına defnedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :