İstihdam kurslarında vahim iddia!

İstihdam kurslarında vahim iddia!

İş garantili kurslara katılıp eğitim gören pek çok kişinin istihdam edilmedikleri iddia edildi

Konya’daki bazı özel kurslar, İşkur Konya Bölge Müdürlüğü’nün özel bir kursa istihdama yönelik kurslarda ayrıcalık sağladığını iddia ederken İşkur Bölge Müdürü Tahsin Güven, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve kursların sürekli denetim altında tutulduğunu belirtti

İşkur’un işsizliği önlemek adına illerde açtığı istihdam garantili kursların Konya ayağında ilginç bir iddia gündeme geldi. İşkur Konya Bölge Müdürlüğü, Konya genelindeki kurslara istihdam garantili kurs açmaları için ödenek temini gerçekleştirdi. Bu temin sırasında bazı kurslar, İşkur Konya Bölge Müdürlüğü’nün Özel Uzman Bilişim Bilgisayar Kursu’na 2010 ödeneğinin yüzde 80’inin aktarıldığını ve binlerce işsiz kursiyerin sertifikalarını dahi alamadıklarını iddia etti. Konya’daki diğer kursların saf dışı bırakıldığını söyleyen kurslar, “İlk başta söz konusu firmanın eğitim ve istihdam standartlarının bizlerden yüksek olacağını düşünerek bugüne kadar tepki göstermedik. Ancak eğitimi tamamlayan işsiz kursiyerlerin hiçbirinin işe yerleştirilmediğini, işe yerleşenlerinde kursu veren firmanın kendi bünyesinde göstermelik 30 gün istihdam edildiğini, bu süreden sonra işten çıkarıldıklarını öğrendik. Ayrıca son dönem kursu bitiren kursiyerlerin zamanında sınava alınmadığını, dahası birkaç gün içinde ilgili kurs firmasının binayı boşaltarak nereye gittiklerinin bilinmediği bu konuda da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de herhangi bir başvurusunun olmadığını öğrendik. Bu durum Konya’da yerleşik özel meslek kursları işletmecisi olan bizleri mağdur etmiştir” dediler.

SINAVLAR YAPILDI, YER DEĞİŞİKLİĞİ BİZE BİLDİRİLDİ

İddiaya konu olan Özel Uzman Bilişim Bilgisayar Kursu’nun kurslarını tamamladığını söyleyen İşkur Bölge Müdürü Tahsin Güven, konu ile ilgili denetimlerin gerçekleştirildiğini aktardı. Söz konusu kursun adres değişikliğinin kendilerine bildirildiğini ifade eden Güven, “Söz konusu kursun bizimle sözleşmesi vardır. Bu sözleşme kapsamında kurs, eğitimini tamamlamış ve sınavlarını yapmıştır. Sınavlar sonrasında yer değişikliğini de bize bildirmiştir. Ayrıca bu şekilde bir duruma mahal vermemek için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Sözleşmesine aykırı hareket edenler sözleşme kapsamına göre cezalandırılır” dedi. Ayrıca, söz konusu kursun Eski Kunduracılar Sanayi içerisinde bulunan yerinin kapatıldığı ve yeni yerinin nerede olduğu bilinmediği de iddialar arasında yer alıyordu. İşkur Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre kursun yeni adresinin ‘Yazır Mahallesi Sultan Caddesi, Reyhan İş Merkezi no:34/401 olduğu bildirildi.

İŞTE ÖZEL BİLİŞİM İLE İLGİLİ İDDİAYI GÜNDEME TAŞIYAN KURSLAR

Akademi Bilgisayar Yabancı Dil Kursu, Bardas Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Dil-Bil Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Galaksi Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Gençvizyon Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Merkomte Bilgisayar Eğitim Danışmanlığı Limited, Makrobim Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Öz-Bim Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu, Özışık Bilgisayar Kursu, Savorona Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursu.

Yaşar Sarı-memleket.com.tr