Uğur Işılak'tan Meram'a özel beste

Uğur Işılak'tan Meram'a özel beste

Konya ve Meram'a karşı özel bir ilgi duyan ünlü sanatçı Uğur Işılak, daha önce sözlerini yazdığı ''Meram'a Geldim'' şiirinin bestesini yaptı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Çaybaşı Mesnevi Konutları'nın anahtar teslim töreni için Konya'ya gelen sanatçı Uğur Işılak ve Reha Yeprem ile birlikte Bera Otel'de basın toplantısı düzenledi. Meram'ın farklı bölgelerinde konut hamlelerinin devam ettiğini bildiren Kalaycı, yenice ve hacı İsaefendi mahallelerinde TOKİ ile birlikte 2 bin 624 konut için mahallelerde oturan vatandaşların evlerini boşaltmaya başladığını söyledi.

Şu ana kadar 130'un üzerinde ev boşaltıldığını belirten Kalaycı, ''Serra park, seyirtepe ve diğer konut hamlelerimiz de devam etmekte. Yeni kurulan Konya Üniversitesi'nin Meram ilçesine yapılması için girişimlerimiz sürüyor'' dedi. Sanatçı Uğur Işılak'ta Konya'nın ve Meram'ın tüm ülkenin gözünde ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

Bu toprakların Mevlana ve Şems gibi büyük şahsiyetlerin dünyaya ışığının yayıldığı yerler olduğunu ifade eden Işılak, ''Mevlana, dünyaya ışık saçan Mesnevi eserini Meram'da yazmıştır. Bu eseri dillendirmemizin en önemli sebeplerinden bir tanesi Mevlana'nın bu topraklarda yatması ve Konya'nın bu zatları bağrına basmasıdır'' dedi. Reha Yeprem de bazı coğrafyaların insan üzerinde etkileri olduğunu dile getirerek, ''Meram Belediyesi tarafından anahtarları teslim edilecek konutlara Mesnevi isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Kalaycı, Meram'la ilgili yaptığı besteden dolayı Uğur Işılak'a teşekkür plaketi verdi.