12 Eylül filminin ikinci fragmanı

12 Eylül filminin ikinci fragmanı

Yapımcı ve Yönetmen Sinan Çetin'in 12 Eylül'ü ve kanunzede bireyleri ele aldığı Kâğıt filminin ikinci fragmanı yayınlandı.

Yapımcı ve Yönetmen Sinan Çetin'in 12 Eylül'ü ve kanunzede bireyleri ele aldığı Kâğıt filminin ikinci fragmanı yayınlandı. Fragmanda ağırlıklı olarak bir kâğıdın bireylerin, ailelerin hatta bir toplumun hayatını yerle bir edebileceği iletisine yer veriliyor.

12 Eylül günü yapılacak referandum darbeleri ve darbecileri de tartışmaya açtı. Devleti bireylerin önüne koyan, kanunlar ile kul haline getirmeyi öngören anlayış bir yandan yazılar diğer yandan da filmlerle sorgulanmaya başladı. Anayasa reformuna 'evet' diyeceğini defaatle açıklayan Sinan Çetin de filmleriyle 12 Eylül Anayasası'na ve devletçi anlayışa göndermede bulunan yönetmenlerden. Bu çerçevede Kâğıt adlı bir filme imza atan Çetin, filmle saçma bir kanunu körü körüne uygulayan memurun, bir gencin hayatında yarattığı tahribatı ele alıyor. Kanun zedelerin yanlış kanunlar karşısında haklarının kim tarafından korunacağını irdeliyor.

Kâğıt filminin ilk fragmanı kısa bir süre önce sanal ortamda yayınlanmış, tıklanma rekorları kırmıştı. 12 Eylül 2010'da yapılacak referandum için 'evet' videosuna dönüşmüştü. Kağıt'ın yayınlanan ikinci fragmanında da filmden can alıcı kareler yer alıyor. Kağıdın bireyleri, aileleri hatta toplumları paramparça edebileceğine vurgu yapılıyor. 'Her yasak kendi isyancısını doğurur.' sloganından yola koyulmak suretiyle kanun zede bireylerin mağduriyetine karşı yaptıkları ve yapabileceklerine dair ipuçları veriliyor.