İşte Ziya Doğan'ın istediği futbolcu

İşte Ziya Doğan'ın istediği futbolcu

Ligin ilk haftasında Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Konyaspor, Mısırlı Ayman'ı transfer edecek

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, istediği oyun sistemini tam manasıyla kuramadığını, yaşanan aksaklıklar nedeniyle son anda Mısırlı orta saha oyuncusu Ayman Abdelaziz'i transfer etmeye karar verdiğini söyledi.

Konyaspor, ligin ilk haftasında deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını günde çift çalışmayla sürdürüyor. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan günün ilk antrenmanına Uğur Yanıkdemir katılmazken, Jones Troest ve Ramazan Kahya takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleri sonrası taktik çalışma yapan takımda teknik direktör Ziya Doğan oyuncuları sürekli uyardı.

Antrenman sonrası tesislerde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ziya Doğan, Süper Lig'de kalıcı bir takım kurmaya çalıştıklarını söyledi. İyi bir takım olacaklarını ancak biraz sabır ve zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Doğan, Bursaspor maçında 3 puana talip olduklarını kaydetti. Doğan, "Ligde çok güçlü takımlarla oynayacağız. Bu hafta Bursaspor ile ardından Eskişehirspor ve ardından da Gaziantep'le. 3 takımında oturmuş bir kadrosu var ve üstelik takviyeler yapmışlar. Maçtan önce hiçbir maçı  kaybetmiyoruz  ve ortada bir 3 puan var, bu 3 puana adayız. Biz de Bursaspor kadar kazanmak isteyeceğiz. Maçın skorunu önceden tahmin etmek zor ama biz maçı kazanmak için sahaya çıkarız, elimizden geleni yaparız. Sonuç artık kendiliğinden gelişir" dedi.

Teknik direktör Doğan, daha önce kendisiyle çalışmış birkaç oyuncuyu transfer ettiğini hatırlatarak, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle ilk etapta düşünmediği Ayman Abdelaziz'in transferine karar verdiğini açıkladı. Doğan, "Oyun sistemini tam manasıyla oturtmuş değilim. Eskiden benim sistemimin en önemli parçalarından bir tanesini olan Ayman'ı transfer etmek istiyorum. Bu oyuncu ile ilgili çeşitli polemikler oluyor, gülüyorum. Transferini gerçekten düşünmüyordum ama sistemde aksaklıkları gideremediğim için

son anda karar verdim" diye konuştu. Doğan, takımla antrenmanlara katılan Kamerunlu oyuncu Therry Tazemeta'nın idman eksiği ve kilo problemi bulunduğunu, bu nedenle transferinin henüz netlik kazanmadığını kaydetti.

Taraftarın desteğiyle iyi bir takım izleteceklerini vurgulayan Doğan, skorlar ne olursa olsun ligin 5-6 haftasında takımda her şeyin rayına oturduğunun görülebileceğini sözlerine ekledi.