Ünlülere Konya'da kura ile kerpiç ev

Ünlülere Konya'da kura ile kerpiç ev

Sonsuz Şükran Köyü projesi kapsamında yapımı süren kerpiç evlere yerleşecek sanatçıların kura ile belirleneceği açıklandı.

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, projenin hayata geçmesinin ardından Eylül ayında ilk kısmı bitecek kerpiç evlere sanat dünyasının seçkin isimlerinin yerleşeceğini söyledi. İlk yerleşecek 30 sanatçının çekilecek kuranın ardından belli olacağını açıklayan Başkan Çiğdem, projeye dahil olan yerli ve yabancı sanatçıların evlerin bir an önce bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini, bazılarının ise hala bölgeden ayrılmayarak çalışmalara yardımcı olduğunu kaydetti.

Sonsuz Şükran Köyü'nden kerpiç ev satın alabilmek için kendilerine çok yoğun bir başvuru olduğunu ancak projeye göre ancak alanında isim ve kariyer yapmış sanat ve kültür dünyasından isimlerin projeye dahil olabileceğini ifade eden Çiğdem, köyde 210 evin inşa edileceğini ve katılımcılarının belli olduğunu anlattı. Projeye üye olan isimlerin oluşturulan bir mütevelli heyeti tarafından titizlikle belirlendiğini dile getiren Çiğdem, "Zaten projenin amacı da burada sadece sanatsal anlamda kariyer sahibi isimlerin yaşayabileceği bir mekan oluşturabilmekti. Bunlar arasında sinema dünyasından isimler var. Gazeteci, ressam, modacı, yönetmen, oyuncu, yazar, tasarımcı, seramikçi, heykeltıraş gibi değişik sanat ve kültür alanında çalışmaları olanlar yer alabilecek. Projemiz bu hedef doğrultusunda hızla ilerliyor. Dilerim, bundan sonra belirlediğimiz bu hedeflere hızla yaklaşırız" dedi.

Belediye Başkanı Çiğdem, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da verdiği destekle proje kapsamında kerpiç evlerin bulunduğu köye bir kültür merkezi ile sosyal tesisin de yapılacağını sözlerine ekledi.