Teknolojik eğitimde standartlaşma başlıyor

Teknolojik eğitimde standartlaşma başlıyor

Faik İçil Meslek Yüksekokulu –TEGEV işbirliği hız kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen TEGEV (Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı) Mütevelli Heyeti Toplantısına davetli olarak katılan Selçuk Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adem Öğüt Mekatronik alanında akreditasyon ve sertifikasyon çalışmalarında TEGEV Başkanı Otto W. BAUER ile işbirliğini artırma kararı aldıklarını ifade etti. Mekatronik alanının makina, elektronik ve bilişim sistemlerinin bir arayüzü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Adem Öğüt bu alanda özellikle “Certified by TEGEV” (TEGEV tarafından Onaylı) uygulamasının bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Prof. Dr. Adem ÖĞÜT; Türkiye’de işsizlik sorununun çözümünün mesleki yeterlilikleri sağlayan ve mesleki standartlara uygun eğitimden geçtiğini vurguladı. Bu noktada Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Değerli Başkanı Sn. Bayram Akbaş’ın özverili çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirten Adem Öğüt, yüksekokulumuz bünyesinde bulunan inşaat, elektrik ve enerji, mimarlık ve şehir planlama, elektronik ve otomasyon, yönetim-organizasyon ve dış ticaret bölümlerimizde yeni gelişmeler ışığında modern bir eğitimi öğrencilerimize uygulamalı olarak sunmanın gayretini gösteriyoruz dedi.

Önümüzdeki 5 yılda her mesleğin bir standardı olacak ve sadece diploma sahibi olmak tek başına yeterli olmayacak diyen Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adem Öğüt diplomanın yalnız bilgiyi ölçebildiğini, mesleki beceriyi ölçemediğini, meslek standartlarının netleşmesiyle iş dünyasının rahatlayacağını ve yükseköğretimin de dinamizm kazanacağını vurguladı.

Teknolojik eğitim ve AB meslek standartları konusunda son derece önemli konuların gündeme geldiği TEGEV Mütevelli Heyeti Toplantısına ayrıca Boğaziçi Üniversitesi, Siemens, Ülker, Festo, Mercedes-Benz, Vestaş, BSH, Bosch, Hugo Boss, EagleBurgmann, Hochschule Eslingen, Arçelik yetkilileri de katıldı.