Konya'ya modern hastane yapılacak

Konya'ya modern hastane yapılacak

Konya Numune Hastanesi yıkılıp, yerine 400 yataklı Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri inşa edilecek.

Konya Numune Hastanesi'nin yerine yapılması planlanan yeni Numune Hastanesi, Türkiye'nin en modern devlet hastanesi olma özelliğini taşıyacak.
Hastane ile ilgili olarak Hekimevi'nde AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Harun Tüfekçi, Orhan Erdem, Hüsnü Tuna ve Ayşe Türkmenoğlu ile Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz'ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya'nın sağlık konusunda İç Anadolu'da bir merkez olma özelliği taşıdığını belirterek, "Konya, ilçeleri de dahil edersek 20 devlet hastanesi, 1 eğitim ve araştırma hastanesi, 1 doğum ve çocuk hastanesi, 3 tıp fakültesi hastanesi, 10 özel hastane ile İç Anadolu'nun sağlık merkezi konumundadır.

Konya'nın sağlık yükünün büyük çoğunluğunu çeken Konya Numune Hastanesi ise Konya'ya 1915 yılından beri hizmet vermeye devam etmektedir. 2009 yılında 1 milyon 340 bin kişi poliklinik hizmetinden, 255 bin kişi acil servisten, 29 bin kişi yatarak tedavi hizmetinden yararlanmış, 30 bin 336 ameliyat, 180 bin 202 röntgen ve 61 bin 960 ultrason çekimi yapılmıştır" dedi.

MEVCUT DURUMU YETERSİZ KALIYOR
Konya Numune Hastanesi'nin artık kapasitesinin yeterli gelmediğini dile getiren Sami Güçlü, "Sağlık Bakanlığı'nın hedefleri arasında devlet hastanelerinde 1 ya da 2 kişilik oda hedefi varken Konya Numune Hastanesi'nde 3 ya da 4 kişilik koğuş tipi odalar yer almakta. Mevcut fiziki yapı banyo ve tuvalet gibi eklemeler yapmaya müsait değil. Ayrıca hastane çevresinde ciddi bir trafik ve park sorunu yaşanıyor.

Şuanki hastane sel baskınlarına karşı korunaksız ve depreme karşı da dayanıksız. Bu nedenle Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Konya Numune Hastanesi belirlenen hedefler ve kriterler doğrultusunda yeniden projelendirildi ve her açıdan günümüzün el verdiği son teknoloji kullanılarak örnek bir hastane şeklinde yapılması hedeflendi" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN DEVLET HASTANESİ OLACAK
Yeni Numune Hastanesi hakkında bilgi veren Sami Güçlü, "Sağlık hizmetlerinin daha yüksek standartta verilmesini hedef almış, hastanelerdeki koğuş sisteminden vazgeçerek, nitelikli yatak, yani 1 ya da 2 kişilik, içinde tuvalet ve banyo bulunan oda sistemine geçilecek. Bu bağlamda tescilli tarihi binalar restore edilecek, yenilenecek ve korunacaktır. Mevcut hastane alanı içinde 9 ayrı bina kaldırılacak, yerine çok modern bir hastane yapılacak. Şu an hastane alanı 40 bin metrekare. Yeni hastane projesinde ise sadece otopark alanı 43 bin, oturma alanı olarak ise 82 bin metrekare olarak belirlendi. Bu bağlamda yeni Numune Hastanesi, Türkiye'nin en modern devlet hastanesi olma özelliğini taşıyacak" dedi.

YAPIM AŞAMASINDA HİZMETLER AKSATILMAYACAK
Yeni hastanenin yapım projesinin tamamlandığını ve Eylül ayında ihaleye çıkılacağını ifade eden Güçlü, "İhale aşamasından sonra binaların yapımı aşamasında sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için her türlü tedbir düşünüldü. Hastane 2 etapta inşa edilecek. İlk etapta acil, yoğun bakım ünitesi yapılacak ve bu birimler hastanenin yüzde 40'ını oluşturacak. İnşaat alanı ile hizmet vermeye devam eden birimler arasına hat çekilecek ve bu sayede hizmetlerin aksaması önlenecek. Yüzde 40'lık bölümünün 2 yıl, geri kalan bölümün ise 2-3 yıl arasında bitirilmesini hedefliyoruz" şeklinde ifade etti.