Konyaspor'a yeni yıldız geliyor !

Konyaspor'a yeni yıldız geliyor !

Konyaspor dış transferde ikinci imzayı Burkina Fasolu Mahamadou Kere’ye attırıyor.

Konyaspor dış transferde ikinci imzayı Burkina Fasolu Mahamadou Kere’ye attırıyor. Bugün Konya’ya gelen 28 yaşındaki savunma oyuncusu ile büyük ölçüde anlaşıldı

 

Konyaspor transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, Belçika’nın Charlorei takımının istikrarlı savunma oyuncusu Mahamadou Badou Kere’yi Konya’ya getirdi. Bugün yapılan ilk görüşmelerde taraflar arasında büyük ölçüde anlaşma sağlandığı kaydedilirken, bugün transfere nihai bir neticenin konulacağı ve Burkina Fasolu savunma oyuncusu Kere’nin Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, kongre öncesi bir taraftan liste hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da Teknik Direktör Ziya Doğan’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına ağırlık veriyor. Listedeki bazı isimlerle görüşme yapan Karapınar, 11 sezondur Belçika’nın Charlorei takımında top koşturan 28 yaşındaki savunma oyuncusu Mahamadou Kere ve menajerini Konya’ya davet etti. Taraflar arasında yoğun bir transfer görüşmesi trafiği yaşanırken ilk başlangıçta yüksek bir rakam talep eden Kere ve menajerinin, Karapınar’ın taviz vermez tutumu sonrasında yumuşadığı ve Konyaspor’un istediği rakama “evet” dediği öğrenildi. Taraflar arasında yapılacak olan son görüşmelerin ardından yarrın iki yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.


MAHAMADOU KERE KİMDİR?

1982 Burkina Faso doğumlu Mahamadou Kere; 1999-2000 ve 2009-2010 sezonları arasında tam 11 yıl Belçika’nın Charlorei takımında top koşturdu. Bu süreç içerisinde 292 lig maçına çıkan 1,81 cm boyundaki siyahi savunma oyuncusu 7 gol kaydetti. 35 kez ülkesinin milli takımında top koşturan Badou takma adlı Kere güçlü fiziği ile özellikle hava toplarında oldukça başarılı oluyor.


memleket.com.tr