İHH: Ölü sayısı az gösteriliyor

İHH: Ölü sayısı az gösteriliyor

İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yavuz Dede, 'Mavi Marmara' gemisine yapılan saldırıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

DİĞER GEMİLERDEN DE HABER ALAMIYORUZ
Kimin ne yaptığı ile ilgili net bir bilgi alamıyoruz. Ölü sayısının artması bizi endişeye sevk ediyor. İsrailli askerilerin belli şahıslar üzerinde yoğunlaştığına dair duyumlarımız var.

Filistin için Kudüs için çok önemli bir şahsiyetin öldüğünü söylüyorlar. Önce Mavi Marmaya’ya sonra yük gemisine operasyon yaptılar. 50 mil kadar Yunanlıların gemisini takip edebildik. En son haber hepsinin İsrail askerleri tarafından ele geçirildiği.

Şu anda sadece Mavi Marmara’yı konuşuyoruz ama diğer gemilerden haber alamıyoruz. Onlarda ölü var mı yaralı var mı bilemiyoruz. Yardım malzemesini götüren kuruluşlar Türkiye’de yurt dışında ödsül almış kuruluşlar.

ABDURRAHMAN DİLİPAK:İSRAİL

CİNAYETLERİN ÜZERİNE TÜY DİKİYOR
Biz bütün insanlığı bu soruna sahip çıkmalarını bekliyoruz. İHH’lıların ateş açtığı söyleniyor. Bu kurtla kuzu hikayesi gibi. İsrail işlediği cinayetlerin üzerine tüy dikiyor.

Gemide bulunan insanlar 50 ülkeden. İlk bu çağrıyı yapanlar da yabancılar. İHH bu işi sahiplendi. Bu İHH’dan ibaret bir olay değil. İHH sadece bunun sekretaryasını üstlendi.

YAVUZ DEDE:GEMİLER HALA ULUSLAR ARASI SULARDA
Bu gemiler hala İsrail karasularında değil. Gemiler hala uluslar arası karasularda. Biliyorsunuz gemi hangi bayrağı taşıyorsa orası o ülkenin toprağıdır. İsrail gemilerde bayrağı olan bütün ülkelerin toprağına tecavüz etmiştir.

Gemilerde bulunan insanların listesi devlet kurumları dışında kimseye verilmemiştir. Yanlış hatırlamıyorsam 546 kişi var. Personelle beraber 600’ü buluyor. Türk sayısı 400 civarında.

Yaralı ve ölü sayısı hakkında kesin bilgi veremiyorum. Bu tamamen İsrail’in kontrolü altında. 18-19 sayısı İsrail’in vermiş olduğu bir rakam. Bu neyin sayısıdır bilemiyorum. Acaba ellerinde liste var üzeri çizilmesi gereken isimlerin sayısı mı bilemiyorum.