Okumamak için bahaneniz kalmadı

Okumamak için bahaneniz kalmadı

NKM Yayın Grubu bünyesinde yer alan Nüve Kültür Merkezi ve Literatürk Yayınları, Bahara indirim kampanyasıyla giriyor.

NKM Yayın Grubu bünyesinde yer alan Nüve Kültür Merkezi ve Literatürk Yayınları, Bahara indirim kampanyasıyla giriyor. “Yeter ki Siz Okuyun”, “Herkes Okusun Diye” ve “İndirim Bizden Okumak Sizden” sloganlarıyla düzenlenen kampanyada tüm kitaplar yüzde 50 indirimle satışa sunulacak. Bugün başlayacak kampanya çerçevesinde Nüve Kültür Merkezi ve Literatürk Yayınlarının Rampalı Çarşı’daki mağazasında tüm yayınevlerinin kitapları yüzde 50 indirimle okuyucuya ulaşacak. 7 gün sürecek ve 9 Mayıs 2010’da son bulacak kampanyada kitapseverler, okumak istedikleri kitapları alma imkânına kavuşurlarken bütçelerine de yük bindirmemiş olacak.

KÜLTÜREL HAYATA İVME KAZANDIRMAK
NKM Yayın Grubu yetkilisi İsmail Çalışkan, amaçlarının kriz nedeniyle sarsılan bütçelere katkı sağlamak olduğunu vurgularken, “Öğrenilecek daha çok şey var ve biz zaman zaman düzenlediğimiz kampanyalarla halkımızın aydınlanmasına vesile olmak istiyoruz. Hedefimiz; Konya’daki kültürel hayata yeni bir ivme kazandırmak ve katkı sağlamaktır. Kuruluşumuzdan bu yana, Konya’daki birçok kültürel etkinliğe öncülük etmenin yanı sıra ve son beş yıldır yayımladığımız yüzün üzerinde kitabı ülke ve dünya kültürüne armağan etmenin kıvancıyla, sadece “herkes okusun diye” böyle bir kampanyayı başlatıyoruz” dedi.

ÇOK OKUYAN BİR MİLLET DEĞİLİZ

Kitap okuma alışkanlığının hızla azaldığına dikkat çeken Çalışkan, “ Uygar olmanın ve uygarlıklara yön verebilmenin yolu, kitaptan ve kitap okumaktan geçmektedir. Kitabın bir ucunda yazar, öbür ucunda okuyucu vardır. Bu ilişkidir ancak; insanları okur-yazar yapan. Büyük Mutasavvıf Muhyiddin-i Arabî kitabın önemini şöyle dile getirir; "Kitap kadar göçüp gidenleri konuşturan, yaşayanların halini anlatan bir şey görmedim. Nerededir o dost ki, sen uyuyunca ancak uyur, sen istersen konuşur, sahibinin sırrını saklar, emanetini korur.” Dünyada hiç bir dost, insana kitaptan daha yakın ve daha sırdaş değildir. Hayatımıza yeni renkler eklemek, ışıklar içinde aydınlık bir gelecek ve dünyamızı genişletmek için, kitap okumaktan başka çaremiz yoktur” diye kaydetti.

Şehrimizin kültür çevrelerinde sevinçle karşılanan kampanyanın büyük ilgi görmesi beklenirken okuma alışkanlığımıza da önemli katkılar sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. “O halde haydi Konya, oku ve okut !” çağrısı yapılarak tüm kitapseverler kampanyaya davet edildi.