PTT Bank'tan çipli kart sürprizi

PTT Bank'tan çipli kart sürprizi

PTT’nin yaklaşık iki yıl önce hizmete sunduğu çipli kartları yılbaşından itibaren ‘geçerli’ kılması, eski kart sahiplerini mağdur etti.

PTT’nin yaklaşık iki yıl önce halkın hizmetine sunduğu çipli kartlar, yapılacak olan işlemlerde insanlara büyük kolaylık sağlıyor. Kullanımı kolay kartlar çabuk elde edildiğinden çok fazla bekleme süresi de gerekmiyor. Ancak bu sistem kartın değişmesinin bir haftalık bir süre aldığından dolayı parasal bazı mağduriyetlere de neden oldu.

PTT uygulamaya koyduğu kartlı sistemi yaklaşık iki yıldır çipli kartla devam ettiriyor. Bankacılık sisteminin gelişmesinden, teknolojik yeniliklerden dolayı ve güvenli hizmet verilebilmesi için çipli kart sistemine geçen PTT vatandaşa bu yolla büyük bir kolaylık sağlıyor. PTT Konya Başmüdürü Hakkı Altuntaş, bu çipli kartların kullanımında ve elde edilmesinde hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini, eski karta sahip olanların kartları vakit geçirilmeden değiştirildiğini dile getirerek, “Sistemdeki yeniliklerimizden dolayı insanlarımız artık ellerindeki eski çipsiz kartları kullanamayacak. Vatandaşlarımız PTT’ye işlem için geldiğinde gişelerde bulunan cihazlarına kartları sokarak istediklerine yapabilecekler. Bu sistem vatandaşa hem kolay, hem hızlı hem de güvenli işlem yapmalarını sağlayacak” diye konuştu.

KARTI ESKİ OLANLAR KORKMASIN

PTT’nin çipsiz kartlarını sahip olanlar ise yeni donanımlardan ve hizmetteki gelişmelerden dolayı işlemlerini ellerindeki kartlarla gerçekleştiremeyecek. Bu durumun vatandaşları mağdur etmeyeceğini söyleyen Hakkı Altuntaş, “PTT’nin eski kartına sahip olan vatandaşlarımız hemen bir PTT şubesine gelmeleri yeterli. Burada gerekli formlar doldurulup, bu formlar Ankara’ya gönderiliyor ve insanlar bir hafta içinde yeni kartlarını elde edebilecekler. Bu süreç hem kısa hem de zahmetsiz” dedi. Kartı olmayanların da yine aynı yolla başvuracaklarını dile getiren Altunbaş kartın kullanıcılarına büyük kolaylık getireceğinin altını çizdi.

PTT MATİKLER GELİYOR

Halkın yüzde 95’i artık çipli PTT kartına sahip olduğundan dolayı PTT yeniliklerde sınır tanımıyor. Bankaların ATM cihazları ile aynı görevi gören PTT Gişematik cihazları halkın hizmetine sunuldu. Konya’da şu an dört bölgede olan bu cihazların çipli PTT kartı olanlara büyük kolaylık sağlayacak. PTT Gişematikler’in sayısını artıracaklarını dile getiren Hakkı Altuntaş bu cihazlarla yapılabilecek işlemleri şöyle sıraladı “Vatandaşlarımız bu cihazlarla kartlarıyla birlikte, posta çekine hesabına para yatırma, ödeme ve aktarma, posta çeki hesabı bakiye sorgulama, PTT kartı şifre değiştirme, son 10 işlemi görüntüleme ve yazdırma, anlaşmalı kuruluşlar adına telefon fatura tahsilatı, GSM fatura tahsilatı, ADSL fatura tahsilatı, su ve doğalgaz fatura tahsilatı, kablolu TV fatura tahsilatı, kredi kartı ve kredi tahsilatı, harç bağış yatırma, kontör yükleme, bilgi güncelleme işlemleri yapabileceklerdir. Ayrıca bu matik cihazlarından kartsız olarak da telefon fatura tahsilatı, GSM fatura tahsilatı, ADSL fatura tahsilatı, su ve doğalgaz fatura tahsilatı, kablolu TV fatura tahsilatı yapılabilecek” diye konuştu.

MAAŞLARIN DA KARTLARA YATMASI PLANLANIYOR
PTT üzerinden hesapları olup bu kurumdan maaş alanlar yakında maaşlarını bu çipli kartlar sayesinde matiklerden çekebilecek. Halka hizmet için bütün güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Altuntaş, “Zaten kurumumuzdan maaş alan yaşlılarımız, emeklilerimiz, burada çok beklemeden, işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kart sistemi ile paralarını daha kolay çekebilecekler” dedi.

BEKLEME MAĞDUR ETTİ

Yeni kart başvurusu ve eldeki kartların çipli kartlarla değiştirilmesi bir hafta gibi bir süre alıyor. Bu süre zarfında hesaplarına erişmek isteyen müşterilerse olumsuz cevapla karşılaşıyor. Paralarını alabilmek için 5 bin civarında kişinin PTT Bank Genel Müdürlüğü'ne faks çektiği iddia edildi. PTT Bank müşterileri çipli kartlar gelinceye kadar sıkıntı çektiklerini dile getirerek, “PTT’nin bu uygulaması iyi bir uygulama olabilir. Fakat bu, müşterilere daha önce hatırlatılmalı idi. Şimdi eski kartlarımızla hesaplarımıza erişemiyoruz. Çipli kartlar gelinceye kadar eski kartlarla işlem yapmamız sağlanmalı” diye konuştular. Ali Murat Mırçık-Memleket