Karapınar Lisesi Kütüphanesi zenginleştirildi

Karapınar Lisesi Kütüphanesi zenginleştirildi

Karapınar Lisesi Kütüphanesi'ne öğrenci ve öğretmenlerin katkıları ile 500 kitap alındı.

Okul Müdür Vekili Muhammet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüz teknolojisinde internet, cep telefonu, oyunlar, tv gibi etkenler sayesinde gençlerin ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının azaldığını belirtti.

Öğrencilere, okuma alışkanlığını yeniden kazandırmak, onları tarihi öğretmeyi, ruhsal, sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

''Kütüphanelere öğrencilerimizi çekebilmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Kitap okuma alışkanlığı olan insanların kelime ve düşünce dağarcıkları daha zengin ve düşünceleri de karşısındaki insanlara daha rahat bir şekilde anlatıldığı bir gerçektir. Bu düşünceden hareketle, mevcut olan kütüphane yenilerek, kitaplıklar değiştirilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerin katkıları ile yaklaşık olarak 500 güncel kitap kütüphanemize kazandırılmıştır.''

Doğan, kütüphanenin düzenlenmesinde destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Okul Aile Birliği yönetim kuruluna, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.