Günaydın Konya; tramvaylar geliyor!

Günaydın Konya; tramvaylar geliyor!

2 Aralık’ta yayınlanan tramvayların eskiliği ile ilgili haberimizden sonra Büyükşehir Belediyesi 2011’de mevcut tramvayları değiştireceğini açıkladı.

2 Aralık’ta gündeme getirdiğimiz Konya’daki tramvayların eskiliği ve Konya gibi metropol olan Eskişehir, Kayseri ve İstanbul gibi şehirlerdeki yeni tramvaylarının Konya’dakilerle karşılaştırıldığı haberden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi 2011’de tramvayları değiştireceğini açıkladı. 2010 yılında tramvayların yenilenmesi için bir ihale yapılacak. İhalenin tamamlanmasının ardından bir yıl içinde yeni güzergahlar ve tramvayların hizmete gireceği öğrenildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Şehir içinde 25 kilometrelik olan tramvay hattı 50 kilometreye çıkartılacak. Alaaddin Tepesi ile Adliye arasına raylı sistem yapmak için proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl ihaleye çıkacak. Bir yıl içinde hem tramvaylar yenilenecek hem de yeni güzergâhlar hizmete girecek” dedi. Akyürek, şehir içinde günlük 400 bin kişinin yolculuk ettiğini söyledi.

Tramvaylarla her gün yapılan 305 seferle yaklaşık 130 bin kişinin yolculuk ettiğinin altını çizen Akyürek, “25 kilometre olan raylı sistem iki katına çıkacak. Özellikle 2010 yılı sonuna doğru yeni hat ve yeni tramvay ihalesi yapacağız. 2011 yılında da hizmete girmesini planlıyoruz. Hızlı trenin de hizmete girmesiyle Konya’da şehir içi taşımacılık raylı sistemlerle yapılacak. Yine Alaaddin ile yeni adliye binası arasında tramvay seferleri için çalışma yapıyoruz. Burada yeni bir güzergâh belirleyeceğiz. Yeni tramvayların da sefere çıkmasıyla birlikte hizmet kalitesi daha da yükselecek” diye konuştu. Memleket