Biz ne zaman bineceğiz?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında kullanmaya başlayacağı yeni tramvaylar Konya’da yaşayan vatandaşların akıllarına “Konya’nın tramvayları da yenilenecek mi” sorusunu getirdi.
Konya’da olduğu gibi İstanbul, Kayseri ve Eskişehir’de de büyük önem taşıyan tramvaylar, halka daha sağlıklı bir ulaşım sunmak için yenileriyle değiştiriliyor. 2010 yılında İstanbul’da lale dizaynlı 37 yeni tramvay hizmete girecek. İstanbul için bir firma tarafından özel olarak dizayn edilen tramvaylar, Fransa’da bir sergide insanların beğenisine sunuldu. Firma yetkilisi Frediric Hendrick, geliştirdikleri tramvayların konforlu ve çevreci olduğuna dikkati çekti.
VATANDAŞLAR NE DÜŞÜNÜYOR?
İstanbul’da tramvayların yenilenecek olması Konya’da da akıllara bu konuyu getirdi. Vatandaşların bir çoğu İstanbul’un yanı sıra Kayseri ve Eskişehir’in kullandığı tramvayların da yeniliğine dikkat çekerek “Konya da tramvaylarını yenilemeli” görüşünde birleşiyor. Bazı vatandaşlar ise “Konya’ya metro yapılması düşünülüyorsa tramvay araçlarını yenilemek israf. Çoğu şehirde tramvay bile yok, önce nimetin farkında olmalıyız” diyor.
İŞTE HABERİN AYRINTILARI
Türkiye’nin Büyükşehirlerinin çoğunda tramvay toplu taşımanın en önemli araçlarından biri. İstanbul, Eskişehir ve Kayseri’de ulaşımı sağlayan tramvaylar yenilenirken Konya’nın tramvay çilesi hala devam ediyor.
Tramvayın toplu taşımada büyük önem taşıdığı Konya’da bu araçla ulaşım getirdiği kolaylığın yanında yolculukları çileye dönüştürebiliyor. Tramvayların eski olması bu araçla yolculuk yapanlara sıkıntı çıkartabiliyor. Konya’da her gün yüz binlerce insanın kullandığı tramvaylar iç konforunun olmamasının yanı sıra, güvenlik problemleri yaşatması sebebiyle de zaman zaman insanların büyük tehlikeler atlatmasını sebep olabiliyor. Ucuz olması ve Konya’nın bir ucunu diğerine bağlaması nedeniyle vatandaşın toplu taşımada bir numaralı tercihi olan tramvayların artık yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.
TRAMVAYLAR ÇOK ESKİ
Konya’nın ulaşım sorununu minimum seviyeye indiren ve her gün yüz binlerce insan taşıyan tramvayların artık yenilenmesi gerekiyor. Uzun süredir kullanılan tramvaylar insanları artık rahatsız etmeye başladığı, gelişen teknolojinin gerektirdiği şartları taşımayan ve konfor bakımından oldukça rahatsız olan tramvaylar bazı zamanlar yolculuğu bir çile haline dönüştürebiliyor. Tramvayla sürekli yolculuk etmek zorunda olanlar ise tramvayların eski olmasından duydukları sıkıntıyı belirterek, “Tramvaylar bizim için gerçekten çok önemli. İşe, okula ve eve tramvayla ulaşıyoruz. Tramvay büyük bir ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bu doğru. Ancak tramvayların eski olması bizi çok rahatsız ediyor. Tramvayların teknik açısından donanımının yetersiz olması sağlığımızı tehlikeye sokuyor. Ani yapılan frenler, bazı zamanlar duraksaması, iç alanda yaşanan sorunlar bizi çok rahatsız ediyor. Tramvayların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Tramvaylar Konya için çok önemli” diye konuştu.
İSTANBUL VE KAYSERİ’NİN
TRAMVAYLARIPARMAK ISIRTIYOR
Konya’da olduğu gibi İstanbul ve Kayseri’de de büyük önem taşıyan tramvaylar halka daha sağlıklı bir ulaşım sunmak için yenileriyle değiştirdi. Teknolojinin tüm imkanlarını taşıyan tramvaylar insanlara büyük bir rahatlık sağlayacak gibi görünüyor. 2010 yılında İstanbul’da lale dizaynlı 37 yeni tramvay hizmete girecek. İstanbul için bir firma tarafından özel olarak dizayn edilen tramvaylar Fransa’da bir sergide insanların beğenisine sunuldu. Firma yetkilisini Frediric Hendrick, geliştirdikleri tramvayların hepsinin daha konforlu ve çevreci olduğuna dikkati çekti.Hendrick, yerden aldığı elektrikle giden kablosuz tramvayların Fransa’nın Bordeaux ve Arap Emirlikleri’nin Dubai kentlerinde, bir istasyonda şarj ettiği akü ile diğer istasyona kadar giden tramvayların Fransa’nın Nice kentinde, sürücüsüz çalışan tramvayların da Singapur kentinde kullanıldığını kaydetti.Akülü tramvayların dünyada ilk kez Nice’de kullanıldığını belirten Hendrick, “Gerek tarihi özelliği, gerekse görsel kirlilik ve çevre kirliliği dolayısıyla Nice’nin Massena ve Garibaldi meydanlarında tramvaylar hiçbir yerden elektrik almadan aküyle çalışarak geçiyor.
Meydandan önceki son durakta tramvay, yolcu indirme bindirme süresinde bataryaları doldurduktan sonra 400-500 metre uzunluğundaki meydanı geçerek bir sonraki durakta tekrar elektriğe bağlanıyor” dedi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük bir kolaylık getirecek tramvayların önemine değinen Hendrick, “Çoğunlukla yeni tramvaylar, yeni inşa edilen yollara göre dizayn ediliyor. Bu da ulaşım ağı sistemini kolaylaştırıyor. Ancak öyle bir örnek de var ki hem yeni yola hem de eski yollara uyum sağlayabilen son derece modern tramvaylarımız var.
Bunlara en uygun örnek ise İstanbul Belediyesinin sipariş verdiği modeller. Son derece konforlu bir yolculuk sunan bu modern tramvaylar, bir otobüse göre 4 kat daha az çevreye zarar veriyor. Normal bir otomobile göre 4 kat daha az gürültü oluşturuyor. Bu tramvayların yüzde 98’i geri dönüşümlü, çevreye duyarlı malzemeden imal ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin sipariş ettiği 37 tramvaydan 3’ü İstanbul’a teslim edilmişti. Polonya’daki bir fabrikada hazırlanan diğer 34 sipariş ise gelecek yıl İstanbulluların hizmetine sunulmuş olacak” dedi. Aynı şekilde Kayseri’deki tramvaylarda insanların rahatı için dizayn edildiği görülüyor. Bir seferde 200 kişi taşıyabilen tramvaylar insanlara büyük kolaylık sağlıyor. Tramvayın büyük bir önem taşıdığı Konya’da da bu araçların yenilenmesi gerekiyor. Almanya’dan gelen ve bazı yerlerinde o eski zamanların izlerini taşıyan tramvaylar değişimin gerekliliğinin sinyalini veriyor.
Ali Murat Mırçık-Mesut Turan Memleket