Sahtekarlık sınır tanımıyor

Sahtekarlık sınır tanımıyor

Kendilerini peygamber olarak tanıtan sahtekarlar camilerde gözlerine kestirdikleri vatandaşları bakın hangi sözlerle kandırmaya çalıştı...

ÇORUM'da Kayseri'den gelerek kendilerini Hızır ve İlyas Peygamber olarak tanıtıp, cennetten yer ayarladıklarını ileri süren 2 kişi, 5 kişiden 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Çorum polisinin takibi sonucu Hakan Özkan yakalanıp tutuklanırken, diğer zanlı Orhan Çelik kayıplara karıştı.

Olay geçen Perşembe günü ortaya çıktı. İddialara göre Kayseri'den gelen 33 yaşındaki Hakan Özkan ile 30 yaşındaki Orhan Çelik, Çorum'da camiye giden ve dini sohbetlere katılan insanları takip etti. Özkan ile Çelik yolda gördükleri kişilere kendilerini Hızır ve İlyas Peygamber olarak tanıttı. Cennetten yer verdiklerini, kendilerine verilecek paraların iki katı olarak geri döneceğini iddia eden sahte peygamberler, 5 kişiden yaklaşık 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Sahte peygamberleri bir daha göremeyen ve paralarını kaptıran vatandaşlar dolandırıldıklarını anlayıp polise başvurdu. Mağdur vatandaşların polise verdiği benzer ifadelerinde, "Kendilerini peygamber olarak tanıttılar. Birisi 'Ben Hızırım bana verdiğiniz para iki katına çıkar' dedi. Daha sonra bizden 10 kuruş istedi. Bunu bir tencerenin içine koyarak toprağa gömdürdü. Daha sonra da cennetten yer ayarlıyoruz. Bize paralarınızı verin daha da çoğalsın diyerek paralarımızı aldılar. Ancak daha sonra dolandırıldığımızı anladık" dedi.

SUÇUNU KABUT ETTİ TUTUKLANDI. DİĞER SAHTE PEYGAMBER KAÇTI

İl genelinde geniş çaplı bir soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırılan kişilerin tespiti üzerine kendisini Hızır peygamber olarak tanıtan Hakan Özkan'ı Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı ortak operasyon sonucu Kayseri'de yakalayıp Çorum'a getirdi. İfadesinde suçlamaları kabul eden Özkan, "Kendimizi peygamber olarak tanıtıp vatandaşlardan para aldık" dedi. Zanlı dün akşam çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayda kendini İlyas peygamber olarak tanıtan Orhan Çelik'in yakalanması içinde geniş çaplı soruşturma sürüyor.